Hyppää sisältöön

Jalkapalloilijoilta tukea turvapaikanhakijoille – Bayern München lahjoitti miljoona euroa

Useat saksalaisjoukkueet tukevat maahanmuuttajia lahjoituksin ja puhumalla suvaitsevaisuuden puolesta sekä kutsumalla heitä otteluihinsa. Portugalin maajoukkue piti torstaina Cristiano Ronaldon johdolla hiljaisen hetken osoittaakseen tukeaan tulijoille.

Bayern München -joukkueen pelaajia kentällä Wolfsburgissa maaliskuussa 2014. Kuva: Jens Wolf / EPA

Saksassa jalkapalloilijat ovat lähteneet voimakkaasti mukaan osoittamaan tukeaan Eurooppaan tulleille turvapaikanhakijoille.

Useat saksalaisjoukkueet ovat kutsuneet maahanmuuttajia seuraamaan otteluitaan ja monilla on projekteja muuttajien tukemiseksi sekä suvaitsevaisuuden puolustamiseksi.

Jalkapallojoukkue Bayern München (siirryt toiseen palveluun) ilmoitti torstaina, että se lahjoittaa miljoona euroa maahanmuuttajien tukemiseen. Joukkue myös järjestää lapsille ja nuorille koulutusleirin, jossa annetaan saksantunteja sekä tarjotaan aterioita ja jalkapallovarusteita.

Seuraavassa kotipelissään 12. syyskuuta Bayern Münchenin pelaajat tulevat kentälle käsikädessä sekä saksalaisen että maahanmuuttajalapsen kanssa. Joukkue haluaa näin symboloida pakolaisten integroimista.

Ilmaislippuja, tukea ja suvaitsevaisuusvideo

Werder Bremen on sekin käynnistänyt projektin alueella olevien turvapaikanhakijoiden auttamiseksi, ja Hannoverin ja Hoffenheimin joukkueet ovat toimittaneet varusteita ja kenkiä maahantulijoille.

Maahanmuuttajia ovat kutsuneet seuraamaan pelejään muun muassa FSV Mainz (siirryt toiseen palveluun) ja kakkosdivisioonassa pelaava DSC Arminia Bielefeld (siirryt toiseen palveluun).

Samoin on tehnyt Borussia Dortmund, joka on jo pitkään kampanjoinut äärioikeistolaista väkivaltaa vastaan ja suvaitsevaisuuden puolesta. Joukkue tyrmää väitteen, ettei Euroopan vauraimpiin ja suurimpiin kuuluvalla maalla olisivaraa ottaa enempää siirtolaisia.

Saksan maajoukkue on sekin kantanut kortensa kekoon. Pelaajat Jérôme Agyenim Boateng, İlkay Gündoğan, Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil ja Toni Kroos esiintyvät keskiviikkona julkaistussa videossa, jossa puhutaan kunnioituksen ja suvaitsevaisuuden puolesta.

Myös käsipallojoukkue HSG Wetzlar on kutsunut otteluihinsa maahanmuuttajia.

Portugalin maajoukkue piti hiljaisen hetken

Portugalin jalkapallojoukkue piti torstaina Cristiano Ronaldon johdolla minuutin hiljaisen hetken osoittaakseen tukeaan Eurooppaan tulleille turvapaikanhakijoille.

Portugalin jalkapalloliitto toteaa, etteivät tilanteen julmuus ja nähdyt valokuvat ole jättäneet heitä välinpitämättömiksi.

Myös Italian ja Maltan jalkapallojoukkueet ovat ilmoittaneet järjestävänsä torstaina hiljaisen hetken Firenzessä pelattavan ottelunsa aluksi.

Maailmaa on kuohuttanut muun muassa keskiviikkona sosiaalisessa mediassa levinnyt kuva syyrialaisen pikkupojan Turkissa rannalle huuhtoutuneesta ruumiista.