Pohjoismaat ja Baltia vaativat Venäjää vapauttamaan Eston Kohverin

Maiden ulkoministerit esittivät vaatimuksen kokouksessaan Kööpenhaminassa, sanoo uutistoimisto Reuters. Heidän mukaansa virolaispoliisi siepattiin ja pidätettiin laittomasti. Kohver tuomittiin viime kuussa Venäjällä 15 vuodeksi vankeuteen vakoilusta.

Ulkomaat
Valokuva upseeri Eston Kohverista pidätettynä Venäjällä.
Valokuva upseeri Eston Kohverista pidätettynä Venäjällä.Reuters

Pohjoismaat ja Baltian maat vaativat Venäjää vapauttamaan virolaisen poliisin Eston Kohverin, joka on tuomittu Venäjällä 15 vuodeksi vankeuteen vakoilusta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kööpenhaminassa kokoontuneet Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Islannin, Viron, Latvian ja Liettuan ulkoministerit sanovat yhteisessä lausunnossaan, että Kohverin sieppaus ja laiton pidätys rikkovat kansainvälistä lakia.

Jo aiemmin EU on syyttänyt Venäjää Kohverin sieppaamisesta ja laittomasta pidättämisestä sekä vaatinut hänen vapauttamistaan.

Kohver joutui venäläisten vangiksi viime vuoden syyskuussa. Viron mukaan hänet siepattiin Viron puolelta rajaa.

Ministerit vaativat Venäjää vapauttamaan myös kaksi ukrainalaista, jotka vangittiin viime kuussa syytettyinä terrori-iskuista Krimillä. He myös vaativat rehtiä oikeudenkäyntiä Venäjän pidättämälle ja murhasta syyttämällä ukrainalaiselle lentäjälle.

Lähteet: Reuters