1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vastaanottokeskuksille tukiyhdistys Ouluun

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset ovat saaneet tukiyhdistyksen Ouluun. Torstai-iltana perustettu yhdistys toimii linkkinä aktiivisten kansalaisten ja vastaanottokeskusten välillä.

Turvapaikanhakijoita auttavan tukiyhdistyksen perustamiseen Oulussa osallistui parisataa kansalaista. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Uusi tukiyhdistys aloittaa jo maanantaina vaate- ja patjakeräyksen yhdessä seurakuntien kanssa turvapaikanhakijoiden välittömien tarpeiden helpottamiseksi.

Tukiyhdistys aikoo toimia läheisessä yhteistyössä myös SPR:n, kaupungin seurakuntien ja muiden järjestöjen kanssa.

Perustamiskokouksen koollekutsujan, ex-kansanedustaja Satu Haapasen (vihr.) mukaan tukiyhdistys koordinoi keräyksiä, toimintaa ja tapahtumia Oulussa ja Oulun seudulla toimivien vastaanottokeskusten ja niiden asukkaiden hyväksi.

Perustamiskokouksessa myönteinen ilmapiiri

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Oulun yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Eero Manninen, ja hallitukseen nimettiin 8 jäsentä.

Eero Mannisen ja Satu Haapasen mukaan perustamiskokous oli ilmapiiriltään myönteinen ja rauhallinen tilaisuus. Paikalla oli noin 200 ihmistä.

Kymmeniä halukkaita ilmoittautui tilaisuudessa järjestämään käytännön toimintaa kuten luontoretkiä, urheilutoimintaa, käsityökerhoja ja suomen kielen opetusta. Vapaaehtoisista muodostetaan osaajaryhmiä, jotka ovat käytettävissä ja voivat tukiyhdistyksen kautta tarjota osaamistaan vastaanottokeskusten käyttöön.

Pulaa patjoista ja peitoista

Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä pulaa patjoista, peitoista, tyynyistä ja lakanoista. Lisäksi turvapaikanhakijoille voi lahjoittaa vaatteita ja tavaroita, kuten hygieniavälineitä.

Oulun vastaanottokeskuksen tukiyhdistys ottaa vastaan uusia tai hyväkuntoisia, puhtaita ja ehjiä vuodevaate- ja tavaralahjoituksia 7.-19.9. Kuivasjärven seurakuntakodilla maanantaisin ja keskiviikkoisin  kello 18-21, Sanginsuun seurakuntakodilla tiistaisin ja torstaisin kello 18-21 ja Toppila Centerissä ti-pe kello 10-17 ja la kello 10-14.

Facebookiin on perustettu myös Peitto ja patja -ryhmä, jonka kautta saa lisää tietoa.