LK: Lapin kansanedustajat vetoavat kuntiin turvapaikanhakijatilanteen helpottamiseksi

Lapin kansanedustajien mielestä lappilaiskuntien on reagoitava nopeasti turvapaikanhakijoiden kasvaneeseen määrään, kertoo sanomalehti Lapin Kansa. Keskustan Mikko Kärnän mukaan kunnilta ei pian enää kysellä vapaaehtoista auttamisvalmiutta.

turvapaikanhakijat
Lapin kansanedustajat Katri Kulmuni, Mikko Kärnä, Hanna Mäntylä, Eeva-Maria Maijala, Markus Mustajärvi, Johanna Ojala-Niemelä ja Markus Lohi
Yle

Lapin kansanedustajien mielestä lappilaiskuntien on reagoitava nopeasti turvapaikanhakijoiden kasvaneeseen määrään, kertoo sanomalehti Lapin Kansa.

Lapin kuntien on nyt kannettava osansa yhteisestä taakasta, sanoo lehden haastattelema keskustan kansanedustaja Markus Lohi.

Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi puolestaan toivoo valtion tarjoavan pientä lisäporkkanaa kunnille, jotka ovat valmiita vastaanottokeskukseen.

Keskustan Eeva-Maria Maijalan mukaan edessä on pian raju ja kylmä talvi, ja turvapaikanhakijatilanteeseen on herättävä nopeasti. Samoilla linjoilla on Sdp:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä.

Keskustan Mikko Kärnän mukaan kunnilla ei ole enää vaihtoehtoja, sillä jos vapaaehtoista auttamisvalmiutta ei löydy, pian ei Kärnän mukaan enää kysellä halukkuutta.

Kärnän puoluetoveri Katri Kulmuni toivoo kuntien selvittävän, löytyykö turvapaikanhakijoiden majoittamiseen sopivia tiloja.

Ainoastaan perussuomalaisten kansanedustaja Hanna Mäntylää ei ollut tavoitettu kommentoimaan asiaa lehdelle.