Ministeri: Koulukiusaamiselle täytyy tehdä vielä lisää – "Työntekijöiden pitää puuttua"

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mantylä sanoo, että hallitus selvittää keinot parantaa mahdollisuuksia selvittää koulukiusaamista. Ministeri Mäntylän mukaan vaikka kiusaaminen on tiedossa, siihen ei puututa. Sama on myös työpaikkakiusaamisessa.

Kotimaa
Kansanedustaja Hanna Mäntylä (ps.)
Yle

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) haluaa vähentää kiusaamista kouluissa ja työpaikoilla. Kiusaamista voisi ministerin mukaan mahdollisesti vähentää lisäämällä työntekjiöiden velvollisuuksia puuttua tapauksiin.

– Jos ammattilaiset, jotka kiusaamiseen törmäävät ja tietävät siitä, eivät puutu siihen, mietimme hallituksessa keinoja, joilla voidaan lisätä velvoitteita puuttua kiusaamiseen, kertoo hallituksen työsuojelusta vastaava ministeri Hanna Mäntylä.

Ministeri Mäntylän mukaan hallitus selvittää lainsäädännön mahdollisuudet lisätä eri ammattiryhmien velvoitteita puuttua kiusaamiseen. Hän on kertonut hallituksen suunnitelmista ja myös jonkin verran omista ajatuksista Yle Ykkösaamun haastattelussa.

Nykyisessä perusopetuslaissa ei ole pykäliä siitä miten koulukiusaamista kouluissa on käsiteltävä. Lisäksi vastuukysymykset ovat epäselviä.

Ministeri Mäntylän mukaan kiusaamiseen pitää puuttua myös työpaikoilla.

Nykyisen lainsäädännön mukaan työnantajalla on velvollisuus puuttua epäasialliseen kohteluun tai häirintään.