1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaveri kuoli vahinkolaukauksesta – käräjäoikeus ei uskonut tarinaan

Kahden kaveruksen välinen saunailta päättyi toisen kuolemaan maaliskuussa Lappeenrannassa. Toinen mies tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen.

Kotimaan uutiset

Lappeenrantalaismies on tuomittu kaverinsa taposta ja ampuma-aserikoksesta yhdeksän vuoden vankeuteen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomion maaliskuussa Lappeenrannassa tapahtuneesta henkirikoksesta, jossa tuomittu ampui kaverinsa yhteisen illanvieton yhteydessä.

Uhri oli mennyt illalla kaverinsa luokse saunomaan ja katsomaan ampumahiihtoa. Illan aikana nautittiin alkoholia. Miehet päättivät mennä ampumaan tarkkuutta pölkkyyn, mitä olivat aiemminkin yhdessä tehneet.

Talossa asunut mies oli hakenut ullakolta piilossa ollutta asetta. Alakertaan tullessaan kaveri oli alkanut kertomuksen mukaan painia leikkimielisesti hänen kanssaan. Kaverukset kaatuivat maahan, jolloin ase oli lauennut kuolettavasti talossa vieraana olleen miehen rintaan.

Käräjäoikeus ei löytänyt motiivia miehen teolle, mutta ei uskonut myöskään miehen tarinaan tapahtumien kulusta, eikä aseen vahingossa laukeamisesta. Oikeuden mukaan rekonstruktion perusteella tapahtuma kuulostaa mahdottomalta.

Tuomittu mies ja uhri olivat tunteneet vuosia ja olivat toisilleen läheisiä. Uhrin vaimo oli vienyt miehen kaverinsa luokse illanviettoon. Vaimo ei ollut tiennyt, että miehen kaveri omisti aseen. Ase, joka johti miehen kuolemaan oli laiton.

Käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan uhrin vaimolle, kahdelle lapselle ja äidille yhteensä lähes 46 000 euroa kuolemantapauksen aiheuttamista kärsimyksistä ja tilapäisistä haitoista. Lisäksi tuomittu joutuu maksamaan muun muassa oikeudenkäynti- ja hautauskuluja noin 20 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Asianomaisilla on oikeus hakea tuomioon muutosta.

Lue seuraavaksi