Neljän kunnan liitos kariutumassa

Selvittelyssä oli kokonaisuus, johon kuuluvat Naantali, Masku, Taivassalo ja Kustavi. Naantalin ja Maskun virkamiesjohto suhtautuu kielteisesti neljän kunnan liitosmahdollisuuteen.

Masku

Naantalin ja Maskun virkamiesjohto suhtautuu kielteisesti neljän kunnan liitosmahdollisuuteen. Selvittelyssä oli kokonaisuus, johon kuuluisivat myös Taivassalo ja Kustavi.

Sekä Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen että Maskun vs. kunnanjohtaja Maija Löfstedt toteavat, että kyseessä olisi alueellisesti liian hajanainen kunta, jonka avulla ei saavutettaisi synergiaetuja.

Molemmat ehdottavat maanantaina kokoontuville hallituksille, että yhdistymissopimus hylättäisiin.

– Neljän kunnan liitoksen mahdollisuudet kaatuivat jo alkuvuodesta, kun Kustavin kunnanvaltuusto nopealla aikataululla päätti kielteisestä kannasta. Neljän kunnan liitos olisi tuonut uuden kunnan, jossa yhdyskuntarakenne olisi aika hajanainen, eikä kovinkaan toimiva, sanoo Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen

– Aika paljon kysymysmerkkejä oli sen suhteen, olisiko uusi kunta taloudellisesti riittävän vahva, jotta uuden kunnan asukkaiden palvelut ja muut asiat olisi kyetty hyvin rahoittamaan, Mutanen jatkaa.

Tavoitteena on, että Naantali ja Masku jatkaisivat silti keskinäisen kuntaliitoksen selvittämistä.