Koe uusi yle.fi

Utajärven tuhopolttajalle vaaditaan kovaa rangaistusta kahdesta taposta

Kahden ihmisen hengen vaatineesta omakotitalon tuhopoltosta vaaditaan tekijälle 15 vuoden vankeusrangaistusta. Utajärvellä sytytetyn tulipalon sytyttämisen motiivina oli syyttäjän mukaan kosto. Palo vaati kahden ihmisen hengen.

Kotimaa

Oulun kärjäoikeudessa käsitellään perjantaina rikosjuttua, jossa yhtä miestä syytetään tuhotyöstä ja kahdesta taposta. Syyttäjä vaatii miehelle teoista 15 vuoden ehdotonta vankeusrangaisusta. Syyttäjä vaatii miestä pidettäväksi edelleen vangittuna.

Mies on poliisin esitutkinnassa myöntänyt heittäneensä palavan tupakan talon kuistia kohden. Hänellä oli ajatuksena talon polttaminen. Oikeudessa mies on kiistänyt syytteet.

Syyttäjän mukaan miehen motiivina oli kosto, sillä hänet oli aiemmin poistettu talosta. Lisäksi motiivina oli aiempi puukotustapahtuma ja siitä johtunut suuttumus.

Maaliskuussa Utajärvellä tapahtuneessa tulipalossa menehtyivät omakotitalossa sisällä olleet kaksi miestä. Omakotitalo tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi, samoin tuhoutuivat talon pihalla olleete henkilöauto ja polkupyörä.

Oulun käräjäoikeus antaa jutussa tuomion myöhemmin.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Egypti

Egyptin media: Ainakin 200 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Black Friday

Kulutushysteria oli liikaa – osa kauppiaista nousi kapinaan mustaa perjantaita vastaan: "Älä kuluta, osta laatua"

Tuomiot

Morfiinihoitajalle ehdollista lääkevarkaudesta – käytti itse sairaan lapsen kipulääkkeitä ja laittoi tilalle vettä

Välikysymyskeskustelu

Vihervasemmistolta välikysymys eriarvoistumisesta – muu oppositio tunnustaa ongelman, mutta ei ratkaisumalleja