1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Punainen Risti

Keski-Suomen vastaanottokeskus ratkeaa parin viikon sisällä – SPR: Yhteydenottoja tiloista tullut

Keuruun torpattua turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen Suomen Punainen Risti on jatkanut mahdollisten tilojen kartoittamista. SPR arvioi, että parin viikon sisällä tiedetään tuleeko Keski-Suomeen vastaanottokeskus ja minne se tulee.

Punainen Risti
Metsälän vastaanottokeskuksessa Helsingissä.
Kuvassa Mäntsälän vastaanottokeskuksen tiloja.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Keski-Suomesta etsitään edelleen paikkaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukselle. Yle Uutisten kuntiin tekemän kyselyn mukaan Keski-Suomen kunnista voisikin löytyä sijaa keskukselle.

Suomen Punaisesta rististä kerrotaan, että yhteydenottoja tiloista on tullut.

– Mutta tiloista tämä ei missään vaiheessa ole ollut kiinni. Kyse on siitä, että löydetään myönteinen asenne asian hoitamiseen, sanoo SPR:n Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pekka Annala.

Annala odottaa, että jotakin päätöksiä saataisiin jo ensi viikon aikana.

– Siinä vaiheessa olemme sitten yhteydessä kuntiin ja kaupunkeihin, jotta niissä voidaan muodostaa kanta asiaan. Näiden kartoitusten perusteella tiedämme kahden viikon sisällä tuleeko Keski-Suomeen vastaanottokeskusta ja minne se tulee jos on tullakseen, Annala sanoo.

SPR aikoo järjestää myös yleisötilaisuuksia vastaanottokeskusten tiimoilta.

– Niissä kerromme miten nämä asiat oikeasti menevät. Yllättävän paljon tuntuu olevan niitä, jotka tietävät meitä paremmin miten nämä asiat menevät, siitä olemme tietysti vähän hämillämme, Annala väläyttää sarkastisesti.

– Yleinen harha on tietysti se, että se tulee kunnille kalliiksi. Se ei pidä paikkaansa, vaan valtio korvaa kaikki vastaanottotoiminnasta tulevat kulut, hän vakavoituu.

Annalaa haastatteli Virpi Kotilainen.

Lue seuraavaksi