1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pelko väkivaltaisista potilaista johti vastaanoton perjantaisulkuun maaseutukylällä

Hausjärven Ryttylän kylän terveysaseman lääkärin ja sairaanhoidon vastaanotoille ei ole enää asiaa perjantaisin. Syynä sulkuun on väkivaltainen potilas, joka kävi käsiksi sairaanhoitajaan.

Kuva: Juha-Pekka Laakio / Yle

Virallinen syy vastaanoton perjantain sulkemiseen on työturvallisuusongelma.

Riihimäen terveyskeskuksen kuntayhtymä teki päätöksen lopettaa maalaiskylän lääkärin ja sairaanhoidonvastaanotot viikko sitten.

Päätös astui voimaan nyt perjantaina. Asiasta kerrotaan Hausjärven kunnan sivuilla.

Avunhuutoja ei kuule sokelossa talossa

Syynä vastaanoton perjantaisulkuun on asiakkaan ja sairaanhoitajan välillä aiemmin tänä vuonna sattunut kahakka.

Vastaanottoajan varannut potilas oli yllättäen käynyt käsiksi sairaanhoitajaan.

Avoterveyden ylihoitajan Auli Anttilan mukaan käsikähmästä ei tehty kuitenkaan rikosilmoitusta, koska potilas ei välttämättä itse ymmärtänyt tapahtuneen vakavuutta.

Sairaanhoitaja ei saanut yhteenotossa vammoja.

Ryttylän terveysasema on sokkeloinen talo, eivätkä nujakan äänet kantautuneet toisessa päässä olevaan neuvolaan eikä hammashoitolassa kuultu mitään kesken hoitotyön.

Ryttylässä työskentelevät jatkossakin lääkäri ja sairaanhoitaja viereisissä huoneissa maanantaista torstaihin. Perjantaisin ei lääkäriä ole käytettävissä, joten siksi sairaanhoitajankin vastaanotto päätettiin turvallisuussyistä perjantailta lopettaa.

Ryttylän asukkaat voivat jatkossa soittaa perjantaisinkin terveyskuntayhtymän päivystysnumeroon, josta puhelu ohjataan sairaanhoitajalle. Hoitaja tekee puhelinkeskustelun aikana arvion ohjataanko asiakas Hausjärven Oitin terveysasemalle vai suoraan päivystysvastaanotolle Riihimäen sairaalaan.

Yhteenotosta kertoi ensimmäisenä Aamuposti (siirryt toiseen palveluun).