Pyhällä ja Pelkosenniemellä jatkuu veden keitto ja klooraus

Pyhä-Luosto Vesi Oy:n alueella jatkuu verkostoveden klooraus ainakin viikonlopun yli. Kaikki juomavesi ja ruokaan käytettävä vesi on myös yhä keitettävä vähintään viiden minuutin ajan.

klooraus
Luoston Orresokasta näkymä Pyhätunturille
Luoston Orresokasta näkymä Pyhätunturille.Pirjo Outa

Klooraus ja keittokehotus koskevat Pyhätunturin ja Pyhäjärven kylää ja Saunavaara-Arvospuolta sekä Pelkosenniemen vesiosuuskunnan vedenjakelualuetta sekä Kairalan kylää.

Tällä alueella klooraus jatkuu viikonlopun yli. Kun kloorauksessa on saavutettu tietty taso, vedestä voidaan ottaa jälleen näytteitä. Ensi viikon alkupuolella vesiyhtiö tiedottaa jatkosta. Siihen saakka käyttövesi on keitettävä.

Herkät pesulle kylpylään

Verkostovettä voi käyttää normaalisti peseytymiseen sekä astioiden ja pyykin pesuun. Astioiden käsinpesussa veden on oltava mahdollisimman kuumaa ja astioiden on oltava kuivia ennen käyttöönottoa.

Klooraus muuttaa verkostoveden makua ja hajua. Vesiyhtiön mukaan veden klooritaso ei ole terveydelle haitallista ihmisille tai eläimillä.

Vaikka vedessä voi peseytyä, voivat kloorille herkistyneet käydä halutessaan peseytymässä Hotelli Luostotunturin kylpylässä.

Pyhä-Luoston Vede Oy:n vedenjakelupisteet ovat avoinna Pyhän paloasemalla ja Pelkosenniemen paloasemalla päivittäin kello 8-20.

Lisätty otsikkoon Pelkosenniemi kello 12.52.