MP:n loppukauden tavoite: Sarjapaikka omissa käsissä ennen viimeistä peliä

Mikkelin Palloilijoiden loppukauden tavoite jalkapallon Ykkösessä on sarjapaikan säilyttäminen. Seuraavan kuuden pelin tavoitteena on pedata asetelmat niin, että kauden viimeisessä pelissä sarjapaikan säilyttäminen on vielä omissa käsissä.

urheilu
Mikkelin Palloilijat
Kalle Pallonen / Yle

Kun kautta on jäljellä seitsemän ottelua, tarvitsee Mikkelin Palloilijat vielä tukun pisteitä säilyäkseen jalkapallon miesten Ykkösessä. Tällä hetkellä MP on neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella olevaa tammisaarelaista EIF:iä jäljessä.

Viimeisellä kierroksella kohtaamme EIF:n täällä Mikkelissä, ja siinä on todennäköisesti aika paljon pelissä

Ilkka Mäkelä

– Tässä on kuusi kierrosta, missä pedataan asetelmat viimeiseen peliin. Viimeisellä kierroksella kohtaamme EIF:n täällä Mikkelissä, ja siinä on todennäköisesti aika paljon pelissä, laskee MP:n kokenut päävalmentaja Ilkka Mäkelä.

– Siihen voi lähteä vaikka vähän takamatkalta mutta, jos me ei EIF:ä pystytä silloinkaan voittamaan, niin sitten me ollaan ihan oikealla paikalla.

MP on vahvistanut rivejään uusilla vahvistuksilla, joista odotetaan uutta voimaa hyökkäyssuuntaan pelatessa. Etenkin nigerialaiskärki Francis Chibuike ehti tehdä osaamisellaan vaikutuksen ennen loukkaantumistaan.

– Parissa pelissä, missä Chibuike ehti pelata, niin se yksittäisen pelaajan vaikutus oli kyllä silmiinpistävä. Viimeisimpänä tulleet Adriano ja Marco Meireles on nähty vasta harjoituksissa, mutta tuovat varmasti pallolliseen pelaamiseen taitoelementtiä. Mikä on heidän kohdallaan se puolustuspelaamisen panos, niin sita on harjoituksissa vaikeampi nähdä, kertoo Mäkelä.

Me ollaan viidessä viimeisessä pelissä päästetty 13 maalia, mikä on aivan liikaa

Ilkka Mäkelä

– Oletusarvo on se, että ylemmällä sektorilla meillä taito ja pallonpitokyky lisääntyy ja saadaan monipuolisempia hyökkäyksiä.

Jos MP:llä on tarvetta monipuolistaa hyökkäyspeliään, niin ongelmia on ollut myös omassa päässä. MP on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, keskimäärin lähes kaksi maalia ottelussa.

– Tehdyt maalit kestää vertailua jopa kärkijoukkueiden kanssa mutta tuloksen teon kannalta ratkaisevampaa on se, että tällä hetkellä meille tehdään aivan liikaa maaleja.

– Me ollaan viidessä viimeisessä pelissä päästetty 13 maalia, mikä on aivan liikaa. Tottakai puolustaminen on koko joukkueen asia, mutta kyllä meidän täytyy puolustuslinja ja maalivahtipeli saada tehokkaammaksi, puntaroi Mäkelä.

Ykköseen lähtö jokatapauksessa hyvä ratkaisu

MP vastaanotti sarjapaikan Ykkösessä vasta helmikuun puolivälissä. Kaudesta on muodostunut odotetunlainen, kun kautta on pelattu kolmeneljäsosaa, niin MP on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä.

– On tämä kova sarja. Ehkä sitä vielä nostaa se, että Kemi on noin korkealla. Odotusarvo oli ehkä se, että taso tulee Tepsin, Hakan, PK-35:en ja JJK:n kautta. Se, että Kemi on ollut noinkin hyvä on nostanut sitä tasoa ennestään, pohtii Ilkka Mäkelä.

Päättyi kausi sitten kuinka tahansa, niin Mäkelä pitää Ykköseen lähtöä seuran kannalta jokatapauksessa hyvänä ratkaisuna.

Tärkeintä on kuitenkin se, että me ollaan uskottavasti oltu tässä mukana

Ilkka Mäkelä

– Kun pelataan itseämme parempia vastaan, niin joka peliä ei pystytä hallitsemaan, saati voittamaan, mutta ilman muuta se oli oikea ratkaisu. Haastavassa tilanteessa me ollaan, mutta seura kehittyy tässä ja pelaajat huomaavat missä se rima menee Ykkösessä. Kun joutuu kovaan paikkaan, niin silloin kovat kaverit kehittyvät, ja heidän profiili pelajaana on varmasti korkeampi, kuin mitä se olisi Kakkosen kauden jälkeen, näkee myös MP:en toiminnanjohtajana toimiva Mäkelä.

– Tärkeintä on kuitenkin se, että me ollaan uskottavasti oltu tässä mukana, ja me oikesti halutaan säilyttää sarjapaikka.