1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Sisäministeriö: Turvapaikanhakijoiden määrä tuplaantuu 30 000:een tänä vuonna

Maahanmuuttovirasto arvioi pari viikkoa sitten, että Suomeen tulisi tänä vuonna noin 15 000 turvapaikanhakijaa. Tällä viikolla turvapaikanhakijoita on tullut erityisen paljon Ruotsin Haaparannasta Tornioon.

turvapaikanhakijat
Lapsia vastaanottokeskuksessa Helsingissä.
Lapsia vastaanottokeskuksessa Helsingissä.Yle

Sisäministeriö arvioi turvapaikanhakijoiden määrän nousevan jopa 30 000 hakijaan tänä vuonna. Määrä on kaksinkertaistunut aiemmasta arviosta.

Maahanmuuttovirasto kertoi pari viikkoa sitten, että Suomeen tulisi tänä vuonna noin 15 000 turvapaikanhakijaa.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) on koonnut asiantuntijaryhmän johtamaan turvapaikanhakijoiden määrän nopeasta kasvusta syntynyttä tilannetta.

Ryhmän tehtävänä on ylläpitää tilannekuvaa maahanmuuton kokonaisuudesta, päättää toimenpiteistä ja sopia johtamisjärjestelyistä poikkeuksellisessa tilanteessa. Sisäministeriön kansliapäällikön johtamassa ryhmässä on edustajat Maahanmuuttovirastosta, poliisihallituksesta, Rajavartiolaitoksesta ja Suojelupoliisista. Mukana on myös ulkoasiainministeriön edustaja.

Päätös uuden ryhmän perustamisesta tehtiin turvapaikanhakijoiden määrän kasvun kiihtymisen takia.

Tämän viikon aikana turvapaikanhakijoita on saapunut Suomeen erityisen paljon Ruotsista pohjoisen kautta. Haaparannan ja Tornion rajan on ylittänyt päivittäin jopa 300 pakolaista.

Mikäli vauhti Suomen rajoilla jatkuu samanlaisena, turvapaikanhakijoiden määrän arvioidaan kohoavan jopa 25 000–30 000 tämän vuoden loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi