Ranuan vuorisudet nimettiin luonteiden mukaan

Ranuan eläinpuistossa on annettu nimet vuorisusille eli dholeille. Puisto järjesti kilpailun susien nimeämiseksi ja sai yli 8 000 ehdotusta.

Kotimaa
Vuorisudet
Vuorisudet tarkkailevat ympäristöään mökin päältä.Meri Marjala / Yle

Ranuan eläinpuisto sai kesäkuussa kuuden suden lauman dholeja. Susista neljä on kaksivuotiaita, yksi kahdeksanvuotias ja yksi viisivuotias.

Ehdotukset luettuaan raati antoi susille nimet, jotka kuvaavat niitä yksilöinä. Nuorin nelikko sai nimet Jekku, Velmu, Raiku ja Kuje. Vanhin, 8-vuotias, sai nimen Lymy, koska se oleilee mieluiten erillään laumasta.

Lauman 5-vuotias nimettiin Viuhuksi, koska se on aina ensimmäisenä tutustumassa uusiin asioihin.

Sibelius tai Siltsu

Vuorisudet tunnetaan laulavasta ääntelystään. Suosituin nimi eläinpuiston saamissa ehdotuksissa olikin Joiku (89 esitystä). Seuraavaksi suosituimmat nimiehdotukset olivat Sulo (67 esitystä) ja Vili (66 esitystä).

Yli 40 ehdotti susien nimiksi Topia, Sepeä, Ruskaa ja Sointua. Myös musiikkimaailmasta oli haettu vaikutteita, ja nimiksi ehdotettiin muun muassa Sibeliusta, Siltsua, Dannya ja Pavarottia.

Eläinpuisto kiittää nimiehdotuksista. Koska joitakin valittuja nimiä ehdotti useampi henkilö, arvottiin palkintojen saajat heidän keskuudestaan. Palkintona on ikuinen vapaalippu eläinpuistoon. Muut voittajanimiä ehdottaneet saavat yhdet vapaaliput puistoon.