1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

TEM korjaa myrskyn silmään joutuneen räjähdeasetuksen ennalleen

Työ- ja elinkeinoministeriö korjaa voimakasta kritiikkiä saaneen patruunoiden kotisäilytystä koskevan säädöksen ennalleen. Jatkossa TEM arvioi sääntelyn uudistamista yhdessä sisäministeriön kanssa.

Kotimaan uutiset
Patruunoita
Jyrki Lyytikkä / Yle

Työ- ja elinkeinoministeriö tekee korjausliikkeen patruunoiden kotisäilytystä koskevalle säädökselle (siirryt toiseen palveluun). Tarkoituksena palauttaa kotisäilytystä koskeva säännös entiselleen vielä syyskuussa.

Korjausliikkeen jälkeen patruunat ja ruuti pitää säilyttää riittävän huolellisesti ja varovaisesti sekä lukitussa kaapissa siten, että ne eivät joudu asiattomien haltuun. Uuden asetuksen lisävaatimuksista luovutaan.

Tilanteessa täytyy ottaa lisäaika ja tehdä korjausliike.

Pekka Timonen

Syyskuun alussa voimaan tulleessa uudessa asetuksessa määrätään, että patruunoita on säilytettävä lukitussa kaapissa, joka kestää vähintään 30 minuuttia palorasitusta. Kaappi on myös merkittävä räjähdemerkinnällä, säilytyksestä vastaavan henkilön yhteystiedoilla sekä avotulen teon ja tupakoinnin kieltävillä merkinnöillä. Nämä lisävaatimukset aiheuttivat aseenomistajissa vilkasta keskustelua etenkin sosiaalisessa mediassa.

– Saamamme palautteen perusteella totesimme, että tässä tilanteessa täytyy ottaa lisäaika ja tehdä korjausliike, kertoo TEMin ylijohtaja Pekka Timonen.

Jatkossa TEM arvioi patruunoihin ja muihin ampumatarvikkeisiin liittyvää sääntelyn uudistamista yhdessä ampuma-aselaista vastaavan sisäministeriön kanssa.

Lue seuraavaksi