Räppärit halusivat Alatalon kimppaan – kotikaupunkia ylistetään häpeämättä

Tamperelaiset räppärit kunnioittivat kotikaupunkiaan tekemällä siitä biisin ja musiikkivideon YouTubeen. Mukaan projektiin saatiin Mikko Alatalo, jonka kanssa on tarkoitus tehdä myös yhteisiä keikkoja.

Kotimaa
Neljä miestä Yle Tampereen toimitiloissa.
Iiro (vasemmalla), Markus, Jesse ja Sasu räppäävät Tampereen kunniaksi.Matti Vikman / YLe

Tamperelaiset Iiro, Markus ja Jesse muodostavat bändin nimeltä Mansesteri. Vahvistuksena on vielä Sasu, jonka artistinimenä on Sarkastinen.

Nuoret miehet ovat tehneet räppi-hommia jo kuusi vuotta. Aiemmin mukana ollut Sasu siirtyi jokin aika sitten soolouralle.

– Olemme julkaisseet Tampere2 (siirryt toiseen palveluun)-nimisen biisin yhdessä Mikko Alatalon kanssa, Jesse kertoo.

Sasun mukaan Tampere2 on melko leppoinen biisi. Tekijät yrittivät sisällyttää musiikkivideoon paljon Tampereen tunnettuja paikkoja.

Tampere – helmi mesta, rakkain kaupunki

Mansesteri feat. Mikko Alatalo & Sarkastinen

Iiro toteaa sävellyksen edustavan tekijöitään. Taustalla on myös into omaan kotikaupunkiin.

– Kyllä mä väitän, että Tampereella ilmapiiri on todella seesteisen rauhallinen, täälltä löytyy jokaiselle ihmiselle jotain mihin samaistua, Iiro toteaa.

Yhteisiä esiintymisiä

Mikko Alatalon saamista yhteiseen projektiin miehet pitävät suurena kunniana. Yhteistyön toteutumista edelsi perusteellinen valmistelu.

– Kun teimme kappaletta, mietimme, ketä siihen pyytää. Kaikille tuli tunne, että yritetään saada yhteys jotain kautta Alataloon, Markus kertoo.

Kyllä mä väitän, että Tampereella ilmapiiri on todella seesteisen rauhallinen.

Iiro

Tilaisuus tuli Hervannassa, jossa Markus havaitsi Alatalon vaalitilaisuudessa. Nuori mies kysyi suoraan yhteystietoja ja halukkuutta yhteisen biisin tekoon.

Alatalo innostui asiasta välittömästi. Hän esittää kappaleessa kertosäkeen, joka Sasun mielestä sujuu mainiosti.

Mansesterilla on jo tiedossa yhteisiä keikkoja Mikko Alatalon kanssa. Kokoonpanoa kuullaan tulevaisuudessa muun muassa Tampere-talossa.