Tapahtuman osallistujat ja järjestäjät pitävät Traconin parhaimpana puolena sen monipuolisuutta. Fantasiamaailmassa on monenlaisia eri genrejä ja Traconissa pääsee kokeilemaan uusia juttuja tai ainakin tapaaman eri alojen ihmisiä.
Järjestäjät luonnehtivatkin Traconia saa harrastaa tapahtumaksi.
– Tähän tapahtumaan saa tulla juuri niin pukeutuneen kuin haluaa, vakuuttaa toinen tapahtuman pääjärjestäjistä Outi Sippo-Purma.
Tracon pyörii satojen talkoolaisten avulla
Tampere-talon tupa on ollut viimeisten Tracon-vuosien ajan niin täynnä, että tapahtumaa on jouduttu tai saatu laajentaa Sorsapuiston puolelle.
Tuhansien ihmisten tapahtuman järjestäminen ei ole läpihuutojuttu vaan se vaatii noin seitsemänkymmenen hengen aktiivitiimiltä töitä läpi vuoden ja tapahtuman aikana mukana on nelisensataa vapaaehtoista.
Harrastus yhdistää ihmisiä eri puolilta maata
Osallistujien mitä mielikuvituksellisempien asujen valmistus vaatii aikaa. Tamperelainen Sanna Hynynen kertoo valmistaneensa Tolkienin kirjoihin pohjautuvaa asukokonaisuutta pari kuukautta kesätöiden ohella.
Yhteinen harrastus myös yhdistää ihmisiä eri puolilta Suomea. Sannan seurana tapahtumassa olivat niin ikään Tolkienia fanittavat imatralainen Heta Suutari ja helsinkiläinen Raisa Saarijärvi.
Osallistujien ikähaarukka sylivauvasta viisikymppisiin
Lahden anime-tapahtumaan Desuconiin ei alaikäsillä ole asiaa, mutta Tampereella Traconissa lähes valtaosa osaanottajista on alle 18 vuotiaita. Tapahtuman pääjärjestäjä Outi Sippo-Purma tosin kertoo tapahtuman osallilstujien ikähaarukan olevan sylilapsista viisikymppisiin harrastajiin.
Sippo-Purma ymmärtää lahtelaisten päätöksen tapahtuman järjestämisestä vain täysi-ikäisille, koska tapahtumat ovat luonteeltaan hyvin erilaisia.