1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Sipilän tarjous herättänyt huomiota Kiinassa asti

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tarjous antaa oma kotinsa turvapaikanhakijoille on herättänyt laajaa huomiota myös ulkomailla. Sipilän Yle TV1:n Ykkösaamussa antama ehdotus on ollut etusivun uutinen muun muassa Ruotsissa ja Norjassa.

Kuvakaappaus SVT: nettisivuilta. Kuva: Yle

Kansainvälinen media on noteerannut pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tarjouksen antaa kotinsa turvapaikanhakijoille. Kansainvälisten uutistoimistojen (AP, Reuters, AFP) kautta uutinen on levinnyt aina Kiinaan asti. South China Morning Postin nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun) Sipilän tarjousta luonnehditaan jalomieliseksi.

Ruotsalaismediassa Aftonbladet nosti Sipilän nettisivujensa ykkösuutiseksi: ”Pääministeri avaa ovensa pakolaisille” (siirryt toiseen palveluun) lehti otsikoi. Kärkipään juttuna Sipilä oli myös Dagens Nyheterissä sekä Ruotsin television nettisivuilla. ”Pakolaiset saavat asua Suomen pääministerin luona” (siirryt toiseen palveluun) otsikoi SVT juttunsa.

Naapurimaista Sipilän kotiovenavaus turvapaikanhakijoille on uutisoitu myös Virossa, mm. Postimees-lehdessä (siirryt toiseen palveluun), tosin ei ykkösuutisena.