1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Asunnottomien etujärjestö: Sipilän kaunis ele ei ole pysyvä ratkaisu

Vailla vakituista asuntoa -yhdistys pitää pääministeri Sipilän asuntoratkaisua kauniina, mutta täysin riittämättömänä eleenä.

Kotimaan uutiset
Hanna Vuorinen
Hanna VuorinenYle

Vailla vakituista asuntoa ry:n järjestösihteeri Hanna Vuorinen sanoo, että pääministeri Sipilän päätös luovuttaa Kempeleen asuntonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön on sinänsä kaunis teko.

– On hienoa, että pääministeri kannustaa meitä toistemme auttamiseen ja talkoohenkeen. En kuitenkaan usko, että se on pysyvä ratkaisu.

– Täytyy muistaa, että turvapaikanhakijat saapuvat tänne erilaisista kulttuuritaustoista. He ovat olleet pitkään suuressa henkisessä hädässä, jopa traumatisoituneita. Ei voida olettaa, että yksityisellä henkilöllä on aina riittävät valmiudet kohdata kriisissä olevia pakolaisia.

Lisää sosiaalista asuntotuotantoa

Järjestösihteeri Vuorinen muistuttaa, että Suomessa on parasta aikaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) tilastojen mukaan yli 7 000 kotoperäistä yksin elävää asunnotonta.

– Ilmassa on lievää ihmetystä – ehkä pientä pelkoakin tämän epävarmuuden edessä.

Vuorisen mielestä hallituksen asuntopolitiikka on sekavassa tilassa.

– Nyt olisi vihdoin ja viimein lisättävä sosiaalista asuntotuotantoa. Tässä maassa – erityisesti pääkaupunkiseudulla – on huutava pula kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista. Ihmisiä jää kadulle.

Lue seuraavaksi