Hyppää sisältöön

"Minäkin olen mukana" – Sata tunnettua ruotsalaista vetoaa myötätunnon puolesta

Eurovisiovoittaja Måns Zelmerlöw on yksi sadasta allekirjoittajasta vetoomuksessa, jossa he vastustavat vihaa ja rasismia ja painottavat ihmisarvon kuuluvan kaikille.

Måns Zelmerlöw Kuva: Georg Hochmuth / EPA

Sata ruotsalaista vaikuttajaa politiikan, kulttuurin, viihteen, talouden ja urheilun alalta vetoaa Dagens Nyheter -lehdessä jokaiselle kuuluvan ihmisarvon puolesta.

#jagdelar-vetoomuksen teksti on kokonaisuudessaan seuraavanlainen:

"Perustavaa laatua olevat arvot, joita olemme pitkään pitäneet annettuina, ovat vaarassa. Niitä pitää puolustaa. Me haluamme inhimillisyyttä ja humaaniutta. Me vastustamme kaikkia vihan, uhan ja rasismin muotoja. Kaikille kuuluvassa ihmisarvossa ei ole tilaa kompromisseille. "

Allekirjoittajina on muun muassa johtavia poliitikkoja, niin pääministeri Stefan Löfven kuin hänen edeltäjänsä Fredrik Reinfeldt, kirjailijat Kerstin Ekman, Peter Englund ja Jonas Gardell, jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovic, näyttelijät Noomi Rapace ja Rolf Lassgård, muusikot Benny Andersson ja Björn Ulvaeus sekä laulajat Laleh ja Lill Lindfors. Koko pitkä lista (siirryt toiseen palveluun) on luettavissa DN:n sivulta