Brittikanava kysyi Cameronilta tekisikö Sipilän tavoin

Britannian pääministeriltä David Cameronilta on kysytty olisiko hän suomalaiskollegansa tapaan valmis avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille. Britannian Channel 4 -kanava kysyi asiaa myös Britannian ulkoministeriltä sekä työväenpuolueen puheenjohtajaehdokkailta.

turvapaikanhakijat
David Cameron
Parlamenttienemmistön turvin brittipääministeri David Cameron voi leikata maahanmuuttajien etuuksia - mutta Euroopan unioni työvoiman vapaata liikkuvuutta koskevine säädöksineen aiheuttanee Cameronille haasteita.Hannah McKay / EPA

Britanniassa Channel 4 -kanavan uutiset (siirryt toiseen palveluun) tarttui pääministeri Juha Sipilän (kesk.) päätökseen antaa kotinsa turvapaikanhakijoille. Channel 4 kysyi Britannian pääministeriltä David Cameronilta olisiko hän valmis seuraamaan Sipilän esimerkkiä ja avaamaan kotinsa pakolaisille. Pääministerin esikunnasta ei kuitenkaan kommentoitu mitä Cameron tekisi, vaan viitattiin Cameronin perjantaiseen lausuntoon, jonka mukaan Britannia aikoo vastaanottaa tuhansia pakolaisia lisää Syyriasta.

Channel 4 kysyi myös Britannian ulkoministeriltä Philip Hammondilta avaisiko hän 115 huoneen virallisen residenssissä turvapaikanhakijoille. Ulkoministeriön tiedottaja viittasi myös pääministerin perjantaiseen lausuntoon ja jätti vastaamatta kysymykseen.

Työväenpuolueessa myötämielisyyttä Sipilän esimerkille

Sen sijaan Britannian työväenpuolueen puheenjohtajuudesta kamppailevista Andy Burnham ja Jeremy Corbyn ilmoittivat molemmat olevansa valmiit majoittamaan syyrialaispakolaisia koteihinsa.

Työväenpuolueen puheenjohtajaehdokas Liz Kendall asuu Channel 4 -kanavan mukaan vuokralla, eikä omista asuntoa, jota voisi antaa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Kendallin mukaan Sipilän lausunto heijastaa turhautumista pakolaiskriisin hoitoon.

– Britanniassa meillä on pääministeri, joka on osoittautunut sydämettömäksi ja voimattomaksi toimia, Kendalll ryöpytti Cameronia.