Sotilasakatemian tyynysota muuttui veriseksi Yhdysvalloissa – kovia esineitä tyynyliinoissa

West Pointin vuosittaisen tyynysodan saldona oli muun muassa aivotärähdyksiä, haljenneita huulia ja sijoiltaan menneitä olkapäitä. Sotilasakatemia on aloittanut tutkinnan asiasta.

Ulkomaat
miehet käyvät aukiolla tyynysotaa
dragonstring1 / Youtube

Yhdysvaltojen asevoimien sotilasakatemian West Pointin vuosittainen tyynysota johti kymmeniin loukkaantumisiin elokuussa, kun osa opiskelijoista kätki kovia esineitä tyynyliinoihinsa, kertoo The New York Times (siirryt toiseen palveluun) -lehti.

Lehden mukaan West Point on järjestänyt vuosittain tyynysodan ensimmäisen vuoden opiskelijoille vuodesta 1897 lähtien. Ylempien vuosikurssien opiskelijoiden tehtävänä on toimia tyynysodan valvojina.

Rankan kesäkauden koulutuksen päättymisen kunniaksi järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on nostaa ryhmähenkeä ja antaa opiskelijoille mahdollisuus "päästää höyryä".

Tänä vuonna tyynysota muuttui veriseksi, kun osa kadeteista oli kätkenyt kypäriksi epäiltyjä kovia esineitä tyynyliinojensa sisään. Kolmekymmentä kadettia loukkaantui tappeluksi muuttuneessa tyynysodassa.

West Pointin mukaan kahakassa syntyi monenlaisia vammoja. Ainakin 24 henkilöä sai aivotärähdyksen, joitakin kadetteja lyötiin tajuttomaksi, ainakin yhdeltä murtui luu, muutamilta meni olkapää sijoiltaan ja useilta aukesivat huulet.

Tiedot tyynysodan seurauksista alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa pian tapahtuman jälkeen. West Point vahvisti huhut The New York Timesille viime viikon torstaina.

West Pointin tiedottaja everstiluutnantti Christopher Kasker kertoi lehdelle, että sotilasakatemia on aloittanut tutkinnan tyynysodassa syntyneistä vammoista. The Washington Post (siirryt toiseen palveluun) -lehden mukaan myös Yhdysvaltain maavoimat tutkii tapausta.

Kaskerin mukaan tyynysotaan osallistuvien kadettien piti muun muassa käyttää kypärää. Tapahtumasta kuvatulla videolla näkyy kuitenkin useita opiskelijoita, joilla ei ollut suojavarusteita.

Toistaiseksi yhtään henkilöä ei ole rangaistu tapahtumaan liittyen. West Point ei aio luopua pitkäaikaisesta tyynysotaperinteestään. Akatemian mukaan kaikki kadetit ovat palanneet palvelukseen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.