Keminmaan kunnanhallitus palaa Liedakkalan kouluasiaan – jälleen kerran

Keminmaan poliittinen päätöksenteko on päässyt jälleen viime aikojen monikäänteisimpiin kuuluvan aiheen pariin. Liedakkalan kyläkoulun lakkauttamista käsitellään maanantaina parissakin pykälässä – jo toista kertaa tälle kesälle.

Liedakkala, Keminmaa
Keminmaan Liedakkalan koulu.
Antti Heikinmatti / Ye

Keminmaassa käsitellään jälleen Liedakkalan koulun kohtaloa.

Jos kunnanhallitukselle tehty päätösesitys maanantaina hyväksytään, alkaa sivistyslautakunta valmistella koulun lakkauttamista ja oppilaiden siirtämistä muille kouluille.

Kouluasia on esillä maanantaina toisessakin pykälässä. Siihen otetaan kantaa myös säästöohjelman päivityksessä. Sen mukaan koulu lakkaisi lukuvuoden päätteeksi.

Sivistyslautakunta aikoo järjestää syyskuussa asiasta tiedotustilaisuuden koulun oppilaiden vanhemmille ja kyläläisille.

Kyläkoulun lakkauttamista on veivattu puoleen ja toiseen viime syksystä lähtien. Viime keväänä kunnanvaltuusto päätti, että koulu saa jatkaa kaksiopettajaisena.

Perussuomalaiset teki toukokuussa asiasta valtuustoaloitteen, jonka vuoksi koulun lakkauttaminen otettiin uudestaan esiin.

7.9. klo 11.51 Korjattu uutista. Koulun lakkauttamisen valmisteleminen on sivistyslautakunnan, ei kunnanhalilituksen tehtävä.