Muistitko maksaa kiinteistöveron? – Mitä, jos veroa ei maksa eräpäivänä?

Kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä on tänään maanantaina. Jos vero on 170 euroa tai enemmän, vero on jaettu kahteen erään. Toisen maksuerän eräpäivä on 2.11.

Kotimaa
Veroviraston logo
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Noin 70 prosenttia suomalaisista kiinteistönomistajista ei ollut maksanut kiinteistöveroaan tähän aamuun eli maanantaiaamuun mennessä.

Todennäköisesti melko moni maksaa veronsa tämän päivän aikana. Verohallinnon viestintäjohtajan Mikko Mattisen mukaan ihmiset jättävät usein kiinteistöveron maksamisen viime tippaan.

Viime vuonna maksumuistutuksen sai lopulta 28 prosenttia kiinteistöverovelvollisista. Unohtajia on paljon verrattuna muihin veroihin.

– Kyllä tämä on ihan omassa mittakaavassaan, Mattinen sanoo.

– Varmaan yksi syy on se, että ihmiset saavat kiinteistöveropäätöksensä jo maaliskuussa, ja maksupäivä on syyskuun alussa, Mattinen pohtii unohtamisen syitä.

Jos vero jää jostain syystä maksamatta eräpäivään mennessä, verosta joutuu maksamaan 7,5 prosentin viivästyskoron. Viivästyskoron määrän omasta kiinteistöverosta voi tarkistaa verohallinnon sivuilla olevasta laskurista (siirryt toiseen palveluun).

Kiinteistöverovelvollisia on Suomessa yhteensä 2,1 miljoonaa. Koko kiinteistöveropotti on yhteensä 1,6 miljardia euroa.

Tänään maanantaina on kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä. Jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän, maksu on jaettu kahteen erään. Ensimmäinen erä on maksettava tänään ja toisen erän eräpäivä on 2.11.