Apua tulee tulvimalla: Vastaanottokeskusten lahjoitusvarastot täynnä Lapissa

Ihmisten halu auttaa turvapaikanhakijoita on yllättänyt kaikki. Vastaanottokeskuksiin suunnattuja lahjoituksia ei voida Lapissa ottaa enää vastaan. Kierrätystavaratalo Konttiin voi silti yhä lahjoittaa tavaraa, tuotoilla autetaan kotimaassa ja maailmalla.

Kotimaa
Lapsia vastaanottokeskuksessa Helsingissä.
Yle

Lapin vastaanottokeskukset ovat saaneet huomattavan paljon turvapaikanhakijoille suunnattuja lahjoituksia. Nyt vastaanottokeskusten varastot ovat täynnä, eikä vaatteita tai muita lahjoituksia voida ottaa enää vastaan.

SPR:n mukaan ihmisten halu auttaa Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita on yllättänyt kaikki. Lahjoitetut vaatteet ja muut tarvikkeet ovat tulleet tarpeeseen, ja ne jaetaan turvapaikanhakijoille. SPR kiittää kaikkia lahjoittajia.

Kierrätystavaratalo Konttiin voi edelleen viedä normaalisti vaatteita ja huonekaluja. Kontin tulos käytetään Punaisen Ristin avustuskohteisiin Suomessa ja maailman kriisimaissa.

Turvapaikanhakijoita halutaan auttaa myös vapaaehtoistyönkautta. Uusia vapaaehtoisia ilmoittautuu Lapissakin päivittäin huomattavasti normaalia enemmän.