Satamaoperaattori Steveco aloittamassa laajat yt-neuvottelut

Satamaoperaattori Steveco Oy aikoo aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka saattavat koskea kaikkia Kotkassa työskenteleviä. Neuvottelujen on määrä alkaa ensi maanantaina.

talous
Mussalon satamassa ahtausta.
Yle

Satamaoperaattori Steveco Oy aikoo aloittaa laajat yt-neuvottelut Kotkassa. Yhtiö jätti maanantaina yhteistoimintaneuvotteluja koskevan neuvotteluesityksen.

Neuvotteluesitys koskee kaikkia yhtiön Kotkan yhteensä noin 700 työntekijää Mussalon konttioperoinnissa, hallinnossa, huolintatoiminnassa ja Hietasen satamanosan RoRo-lastauksessa. Steveco toimii myös Helsingissä Vuosaaren satamassa, mutta sen henkilöstöä neuvotteluesitys ei koske.

Ensi maanantaina alkavat neuvottelut johtuvat Kotkan sataman alhaisesta liikenne- ja työmäärästä. Heikon taloustilanteen vuoksi Steveco tavoittelee kuuden miljoonan euron säästöjä.

– Tavaramäärät Kotkan satamassa ovat tippuneet olennaisesti eli noin 7 prosenttia alkuvuoden aikana. Kaikki asiat käydään läpi säästöjen synnyttämiseksi, kertoo Steveco Oy:n toimitusjohtaja Henri Kuitunen.

Kotkan ahtaajien pääluottamusmiehen Jarkko Arpulan mukaan ainakaan ahtaajia eivät odota irtisanomiset. Sen sijaan lomautukset voivat neuvotteluissa tulla kyseeseen. Jos yt-neuvotteluissa pyrittäisiin irtisanomisiin, niitä pitäisi ahtaajilla edeltää sopeuttamisneuvottelut. Arpula kertoo, että nyt kutsu tuli suoraan yt-neuvotteluihin. Stevecolla on Kotkassa noin 400 ahtaajaa.

Arpula pitää kuuden miljoonan euron säästötavoitetta kovana. Arpulan mukaan yt-kutsua ei voi kuitenkaan pitää yllätyksenä, jos katsoo alkuvuoden liikennetilastoja.