1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yksi Bangkokin pommiepäillyistä tunnustaa räjähdeaineiden hallussapidon

Kolmisen viikkoa sitten tehdyssä iskussa kuoli 20 ihmistä ja haavoittui yli sata.

Pommi-iskun aiheuttamaa tuhoa Chidlomin alueella Bangkokissa maanantaina. Kuva: Ritchie B. Tongo / EPA

Yksi Bangkokin pommiepäillyistä on tunnustanut, että hän on pitänyt hallussaan räjähdeaineita, kertoo poliisi. Kyseessä on ensimmäinen tunnustus iskuun liittyen.

Poliisi on pidättänyt kaksi miestä epäiltynä Erawanin pyhäkön alueelle sitten tehdystä pommi-iskusta. Iskussa kuoli 20 ihmistä ja haavoittui yli sata. Isku tehtiin kolmisen viikkoa sitten.

Tunnustuksen tehnyt mies otettiin kiinni viime viikolla lähellä Kambodžan rajaa. Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen miehen kansallisuutta, vaikka tällä oli pidätettäessä hallussaan Kiinan passi. Sen mukaan mies on syntynyt Xinjiangissa, jossa asuu paljon Kiinan uiguureja.

Toinen pidätetty mies otettiin kiinni asunnostaan Bangkokissa. Hänellä oli siellä pommin rakentamiseen tarvittavia välineitä ja useita väärennettyjä Turkin passeja.

Poliisi ei usko, että kumpikaan mies olisi vienyt pommia Erawanin pyhäkköön. Se on kuitenkin vakuuttunut, että miehet kuuluvat verkostoon, jota poliisi syyttää pommi-iskusta. Iskun motiivi on yhä hämärän peitossa.

Tunnettu pyhäkkö on sekä turistien että thaimaalaisten suosiossa ja sen lähistöllä sijaitsee korkeatasoisia hotelleja ja ostoskeskuksia.