1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Jäähallille yllätysostaja Kokemäellä

Kaupunki ostaa yhtiön, koska pelkäsi jäähallitoiminnan loppuvan Kokemäellä. Jäähallia myytiin aiemmin huutokaupalla.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Kokemäen jäähalli siirtyy yllättäen Kokemäen kaupungin omistukseen.

Kaupunki ostaa jäähallin konkurssipesältä kiinteistöyhtiölleen Kokemäen teollisuuskylä Oy:lle.

Konkurssiin mennyttä jäähallia myytiin huutokaupalla, mutta kaupunki päätti hankkia sen omistukseensa huutokaupan tuloksen varmistuttua.

– Meillä on tieto, että oli riski, että halli olisi voitu purkaa ja siirtää toiselle paikkakunnalle. Siihen olisi jäänyt tontti, jonka omistaisi joku muu kuin kaupunki. Se oli suurin [tekijä], joka ajoi meitä ratkaisuun, ostajayhtiön hallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Juhani Grönroos (kok.) sanoo.

Osakkeet eteenpäin

Kaupungin omistama yhtiö pyrkii jatkossa myymään jäähallin osakkeet eteenpäin. Tavoitteena on, että jäähallitoiminta jatkuu Kokemäellä mutta kaupunki ei halua jäädä hallin pääomistajaksi.

Oli riski, että halli olisi voitu purkaa ja siirtää toiselle paikkakunnalle.

Juhani Grönroos (kok.)

Kokemäen vuonna 1999 valmistunut jäähalli ajautui keväällä konkurssiin sen jälkeen, kun kaupunki ei enää suostunut pääomittamaan sitä. Grönroosin mielestä olisi ollut järkevää pääomittaa hallia keväällä, jotta nykyiseen tilanteeseen ei olisi jouduttu.

– Kevään päätös johti dominoilmiöön. Tilanne johti äkkiä siihen, että koko toiminta ja jäävuorot loppuvat. Se olisi kaikenkaikkiaan iso tappio sekä kaupungille että kaikille muille, Grönroos sanoo.

Neuvottelut hallin myynnistä eteenpäin aiotaan aloittaa mahdollisimman pian.

Kaupunki ja konkurssipesä eivät halua kertoa jäähallin kauppasummaa, mutta Satakunnan Kansan saaman tiedon mukaan se olisi 192 000 euroa.

18:00 Lisätty SK:n tieto kauppasummasta.