1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Moni työnantaja empii yli viisikymppisen palkkaamista

Iän sanotaan olevan vain numeroita, mutta työnhaussa numeroilla saattaa olla enemmän merkitystä kuin uskoisikaan. Jo viisikymppisestä voi tuntua siltä, että epäonni työnhaussa johtuu iästä.Tutkijan mukaan ikäsyrjintä työmarkkinoilla on tosiasia.

Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Ilkka Kuuluvainen työskenteli isossa, kansainvälisessä firmassa vuoteen 2009 asti. Sitten pitkäaikainen työ loppui, ja tilalle oli etsittävä jotain uutta.

– Siinä hetken aikaan olin kuopassa ja ihmettelin, mitä alkaisin tehdä. Kesti aikansa, että pääsin siitä yli, Kuuluvainen muistelee.

Hän teki aluksi kaikenlaisia, satunnaisia pätkätöitä ja hommia vuokratyöfirmojen kautta. Hän haki myös koulutustaan vastaavia paikkoja, mutta mikään ei tärpännyt. Haastatteluihinkaan ei päässyt.

Viisikymppinen oppii vielä vaikka mitä uutta. Itseä niskasta kiinni ja miettimään, että miten eteenpäin.

Ilkka Kuuluvainen

– Tein kuitenkin töitä. En oman alan töitä, mutta töitä kumminkin. Olin esimerkiksi Hangon satamassa putsaamassa lunta ja jäätä kaasuputkesta. Blokkasin rakennusjätettä Heinolassa, ja Keravalla sahasin rautapalkkeja poikki, Kuuluvainen kertoo esimerkkejä.

Sitten ilmaantui työ, jota varten Kuuluvainen suoritti järjestyksenvalvoja-kurssin. Turva-alan hommat ovat nyt työllistäneet miestä jo neljän vuoden ajan.  Hän tekee työtä nollasopimuksella, eli yhtään tuntia ei ole sovittu. Mies on sinut asian kanssa.

Ikä voi olla hyväkin asia

Ilkka Kuuluvainen ei siis ole koulutustaan vastaavassa työssä, mutta on nykyiseen tilanteeseensa tyytyväinen. Työttömyyden alkaessa Kuuluvainen oli juuri ehtinyt täyttää 50 vuotta. Ikä on hänen mielestään voinut vaikuttaa työnsaantiin.

– Se saattaa olla yksi syy, mutta tietenkään ei voi varmaksi sanoa. En voi tietää työntekijöistä päättäneiden ajatuksista.

Ilkka Kuuluvainen on sitä mieltä, että viisikymppinen työntekijä voi olla työnantajalle oikein hyvä valinta.

– Omat lapset ovat jo pois jaloista. Ei ole siis esimerkiksi lastenhoitopulmia.

Kuuluvainen rohkaisee muitakin viisikymppisiä tarttumaan rohkeasti uusiin kuvioihin, jos tilanne työelämässä muuttuu.

– Työntekeminen helpottaa aina omaa olemista. Viisikymppinen oppii vielä vaikka mitä uutta. Itseä niskasta kiinni ja miettimään, miten mennään eteenpäin. Positiivisella mielellä, rohkaisee Kuuluvainen.

Totta se on – ikä voi ratkaista

Turun yliopiston tutkijatohtori Maarit Laiho sanoo, että ikäsyrjintä on tilastojen ja tutkimusten valossa todellinen ilmiö.

– Siinä on kysymys siitä, että ihminen kokee tulleensa epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi iän takia. Jo yksilön kokemus oikeuttaa sanomaan, että ikäsyrjintää on.

Jo yksilön kokemus oikeuttaa sanomaan, että ikäsyrjintää on.

Maarit Laiho

Laihon mukaan tilastot kertovat, että viisikymmenvuotiaiden on vaikeampi saada töitä, vaikkei ikäsyrjintä sinänsä koskekaan vain viisikymppisiä.

– Kyse on myös asenteista. Työnantaja voi pelätä esimerkiksi iäkkäämmän työntekijän kohdalla mahdollisia työkyvyttömyyseläkekustannuksia. Ne ovat kyllä aika mittavia verrattuna vaikkapa esimerkiksi nuorempien työntekijöiden vanhempainvapaakustannuksiin.

Laiho listaa myös useita muita syitä.

– Työnantaja voi ajatella, ettei ikääntyneellä ole niin hyviä valmiuksia oppia uutta tai pysyä muuttuvan työelämän vauhdissa. Ajatellaan, että nuoremmilla on tuoreempi koulutustieto ja parempi kielitaito. Nuorempien palkkavaatimuksetkaan eivät välttämättä ole niin korkeat.

Yrityksissä voidaan Laihon mukaan miettiä palkattavien työntekijöiden ikää myös strategisista syistä.

– Halutaan palkata nuorempaa väkeä, jotta olemassaolevaa hiljaista tietoa saadaan siirrettyä eteenpäin. Sillä voidaan varmistaa, että osaaminen pysyy yrityksessä, Laiho sanoo.

Tutkija sanoo, ettei työntekijää tai hänen kykyjään voi kuitenkaan arvioida vain iän eli pelkkien numeroiden perusteella.

– On aina muistettava, että ihmiset todella ovat yksilöitä, Laiho sanoo.