Lasse Kukkosen vetoomus turvapaikanhakijoista mykisti Kärppä-johdon – fanit seisovat kapteeninsa takana

Sosiaalisessa mediassa leimahti käyntiin värikäs keskustelu sunnuntaina, kun Oulun Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen vetosi videoviestissä turvapaikanhakijoiden auttamisen puolesta. Seurajohto ei asiaa kommentoi, mutta kannattajilta Leijona-pakin ulostulo saa kiitosta.

urheilu
Kuvakaappaus Youtubessa julkaistusta Lasse Kukkosen vetoomuksesta
Yle

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno ja urheilutoimenjohtaja Harri Aho vaikenevat kohusta, jonka Lasse Kukkonen on herättänyt lausuessaan sosiaalisessa mediassa (siirryt toiseen palveluun) mielipiteensä hädänalaisten turvapaikanhakijoiden auttamisesta. Kukkosen mukaan pakolaisia on autettava Oulussa.

Kukkosen videolle nauhoittama lausunto on julkaistu Kärppien Facebook-sivustolla. Sekä Junno että Aho antavat kuitenkin ymmärtää, että lausunto on Kukkosen henkilökohtainen, ei seuran laatima.

Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarelan vastaus Lasse Kukkosen lausunnosta aiheuttamaan kohuun on selkeä.

– Suomessa on sananvapaus. Se koskee myös jääkiekkoilijoita.

Äänekkään vähemmistön someraivo heräsi

Oulun Kärppien kapteeni Lasse Kukkosen lausunto turvapaikanhakijoista nostatti sosiaalisessa mediassa rivakan keskustelun. Osa keskustelijoista ei voi ymmärtää miksi Kukkonen kehottaa ihmisiä auttamaan pakolaisia Oulussa.

Kärppä-kannattajista osa uhkaa jopa jättää seuran kannattamisen.

Onko tää Kärppien virallinen kanta? Mun lippuni jää nyt jokatapauksessa lunastamatta. Myykää ne perkele vaikka maahanmuuttajille...

Huomattavin osa Kukkosen kannanottoon vastanneista on innoissaan Kärppä-kapteenin lausunnosta.

Loistavaa Lasse ja Kärpät! Tällaisen asenteen kautta tulee myös mestaruuksia!

Kannattajilta tuki Kukkoselle

Kärppäkannattajat ry hallituksen puheenjohtaja Tiina Koivikko ihmettelee Lasse Kukkosen lausuntoa vastustavia.

– Jos urheiluseura tai yksi sen näkyvimmistä jäsenistä, joka on jopa idolin asemassa, haluaa tuoda kantansa esiin näinkin tärkeässä asiassa, minusta hänen pitää saada se tehdä.

Minusta Kukkosen lausunto ei ole politiikkaa, vaan kehotus tehdä hyvää.

Tiina Koivikko

Koivikon mukaan lausunto on myös Kärppien valinta, koska ovat tuoneet sen julki omilla some-kanavillaan.

– Minusta Kukkosen lausunto ei ole politiikkaa, vaan kehotus tehdä hyvää. Koska pakolaisasia koskettaa tällä hetkellä Oulua jossakin määrin niin miksi ei saisi ilmaista kantaansa asiaan.

– Olen samoilla linjoilla Lasse Kukkosen kanssa, Koivikko sanoo.

Tiina Koivikon mielestä Kärpät ei välttämättä edes kaipaa kannattajikseen henkilöitä, jotka luopuvat joukkueen kannattamisesta Kukkosen lausunnon vuoksi. Hän kuitenkin muistuttaa, että Kärppien kannattajaryhmän sisällä on asiasta erilaisia näkemyksiä, eikä hän edusta kaikkien mielipidettä.