Ravintoloiden pudotuspeli ei pelota lappilaisyrittäjiä

Rovaniemen ravintolatarjonta on kasvanut viime viikkoina entisestään. Rovaniemellä on jo entuudestaan verrattain paljon ruokaravintoloita ja ravintoloiden elinkaaret usein lyhyitä.

ravintolat
Rovaniemen Rantafestivaalien tapahtumatuottaja Jari Näsman
Hyvällä säkällä kaikki ravintolat voivat olla vuoden päästä hengissä, sanoo ravintola Comicoa vuodesta 2010 pyörittänyt Jari Näsman.Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemen ravintolatarjonta on kasvanut viime viikkoina entisestään. Lappilaista lähiruokaa tarjoava Aitta on avannut ovensa Rovakadulla ja naapurissa aloitti kaupungin kolmas meksikolaisravintola. Toisaalla kaupungissa voi maistella muiden muassa nepalilaisia ja venäläisiä makuja.

Ravintola Aitan yrittäjä Kristian Sievers pohti ravintolakonseptia kotikaupunkiinsa parin vuoden ajan. Ravintolan yhteydessä toimii myös paikallisten tuottajien lihatuotteita myyvä herkkukauppa.

  • Haluamme tarjota pohjoisen hienoja makuja paitsi matkailijoille, myös niille paikallisille jotka etsivät piristystä lounastarjontaan.

Rovaniemellä on entuudestaan verrattain paljon ruokaravintoloita ja ravintoloiden elinkaaret usein lyhyitä. Kiristyvä kilpailu ei ravintoloitsijaa hirvitä, uudet tulijat ovat Sieversin mukaan sopivasti erilaisia.

  • Uskon siihen, että tarjonta luo kysyntää. Hyvä kaupunki vaatii hyviä ravintoloita, ne osaltaan luovat kaupunkikulttuuria.

Sievers ei lähde arvailemaan, kuinka moni ravintola joutuu sulkemaan ovensa vuoden kuluessa, mikäli talouden ahdinko jatkuu.

  • Miten se Sibelius sanoikaan – minä olen ravintoloitsija, en ennustaja, Sievers naurahtaa.

Ravintola Comicoa vuodesta 2010 pyörittänyt Jari Näsman aprikoi, että ravintolayrittäminen on uhkapeliä, jossa vuosi on lopulta lyhyt aika ennustamaan tulevaisuutta.

  • Hyvällä säkällä kaikki ravintolat voivat olla vuoden päästä hengissä.