Valko-Venäjän joukkoja harjoittelee Kannaksella

Valkovenäläisiä joukkoja on tullut Karjalan kannakselle sotaharjoituksiin. Joukot osallistuvat Venäjän ja Valko-Venäjän yhteisiin sotaharjoituksiin Suomen ja Viron rajojen läheisyydessä.

Ulkomaat
Panssarivaunuja
Valkovenäläisiä panssarivaunuja Perkjärven asemalla. Kuvakaappaus Venäjän puolustusministeriön kotisivuilta.Yle

Osa Valko-Venäjän armeijan 6. Mekanisoidusta prikaatista on tuotu Karjalan kannakselle. Perkjärven (Kirillovskojen) asemalle Viipurin eteläpuolelle purettiin junista noin 1 300 sotilasta ja kuvien perusteella myös taistelupanssarivaunuja ja raketinheittimiä.

Valkovenäläiset joukot osallistuvat torstaina alkavaan Liiton kilpi 2015 -nimiseen harjoitukseen. Siinä venäläiset ja valkovenäläiset joukot harjoittelevat Leningardin ja Pihkovan alueilla.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat sotilasliitossa. Maiden laskuvarjoyksiköt harjoittelivat viime viikolla Novorossiiskin luona Etelä-Venäjällä. Tuohon harjoitukseen osallistui myös serbialainen yksikkö. Harjoituksen nimi oli Slaaviveljeys.

Harjoituksia muuallakin

Venäjällä on ilmoitettu myös muista sotaharjoituksista. Presidentti Vladimir Putin on määrännyt Keskisen sotilasalueen joukot taisteluvalmiuteen. Kyse on harjoituksista, joissa testataan joukkojen valmiustasoa. Keskinen sotilasalue ulottuu Volgan tienoilta kauas Siperiaan.

Putin myös määräsi sota-ajan tehtävien valmiusharjoituksia useille siviilihallintoelimille. Valmiusharjoituksiin joutuvat terveys-, maatalous- ja kauppa- ja teollisuusministeriöt sekä muun muassa lääkintä- ja kalatalousviranomaiset.

Venäjän pääsotaharjoitus, Keskus 2015, pidetään myöhemmin tänä syksynä.

Lähteet: Tass