Hyppää sisältöön

Vihreät leikkaisi kilometrikorvauksia ja uudistaisi työmatkojen kuluvähennysjärjestelmää

Leikkauksilla vältettäisiin koulutukseen ensi vuodeksi kaavaillut säästöt, vihreiden varapuheenjohtaja Touko Aalto esittää. "On sumutusta puhua koulutusinvestoinneista, jos ensin leikataan rajusti ja sitten investoidaan vähän", hän toteaa.

Touko Aalto Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kilometrikorvauksia voitaisiin leikata ja työmatkojen kuluvähennysjärjestelmää uudistaa, vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto esittää. Aallon mukaan näin vältettäisiin ensi vuodeksi kaavaillut koulutukseen tehtävät leikkaukset.

Hänen mukaansa tulevien vuosien koulutusleikkaukset voitaisiin korvata muun muassa vähentämällä dieselin saamaa verotukea, panemalla jätteenpolton verolle ja ottamalla käyttöön maa-aines- ja louhintaveron.

Aalto toteaa, että "vaikka hallitus mainostaa investoivansa koulutukseen kärkihankkeiden kautta 300 miljoonaa euroa, viivan alle" jäävät 300 miljoonan euron leikkaukset.

– On sumutusta puhua koulutusinvestoinneista, jos ensin leikataan rajusti ja sitten investoidaan vähän, hän kirjoittaa. Aalto kertoo, että vihreät tunnistaa sopeuttamisen tarpeen, mutta leikkaukset voi kohdentaa toisinkin.

.
.