Epäillyn Ikea-puukottajan motiivina oli karkotuspäätös – valvontakamerat tallensivat miehen veitsikaapin äärellä

Ikean valvontakamerat tallensivat miehen, kun tämä valitsi puukotuksissa käyttämiään kahta veistä kotitalousosastolla.

Ulkomaat
Ruotsin poliisin julkaisemaa valvontakamerakuvaa Ikeasta.
Ruotsin poliisin julkaisemaa turvakamerakuvaa epäillystä Ikea-puukottajasta.Ruotsin poliisi

Västeråsin Ikea-puukotusten taustalla oli epäillyn tekijän karkotuspäätös, käy ilmi maanantaina julkaistusta vangitsemismuistiosta. Teosta epäilty 36-vuotias eritrealainen mies on tunnustanut teot.

Mies kertoo vangitsemismuistiossa, että oli juuri saanut tiedon, että ei saisi jäädä Ruotsiin. Se teki hänet erittäin pettyneeksi, ja hän kertoo menettäneensä itsehillintänsä. Ruotsi aikoi palauttaa miehen Italiaan.

55-vuotias nainen ja hänen 18-vuotias poikansa puukotettiin hengiltä Ikean tavaratalossa elokuun 10. päivänä. Epäilty tekijä kertoo käyttäneensä puukotuksissa Ikeasta ottamiaan kahta keittiöveistä. Ikean valvontakamerat tallensivat miehen, kun tämä valitsee veitsiä kotitalousosastolla.

Mies kertoo valinneensa uhrit sattumalta; he sattuivat seisomaan hänen lähellään. Osin sekavassa kuulustelupöytäkirjassa mies sanoo myös useaan otteeseen, että haluaa vain olla rauhassa.

36-vuotiasta miestä syytetään kahdesta murhasta. Västmanlandin käräjäoikeus julkaisi miehen vangitsemismuistion maanantaina.