Sairauslomalla viisi päivää ilman lääkärintodistusta Kotkassa – Työterveyslaitos rohkaisee muitakin kuntia kokeiluun

Kotkassa haetaan säästöjä työterveyshuollon kustannuksiin uudella sairauspoissaolokäytännöllä. Vuoden kestävässä kokeilussa sairauslomalla voi olla esimiehen luvalla viisi päivää entisen kolmen päivän sijaan. Kokeilu saa kiitosta Työterveyslaitokselta, joka on suositellut jopa seitsemän päivän omailmoituskäytäntöä.

terveys
Nainen yskii nenäliinaan.
Arja Lento / Yle

Kotkan kaupunki käynnisti heinäkuussa kokeilun, missä työntekijä voi olla sairastapauksessa poissa töistä esimiehen luvalla ensin kolme päivää ja siitä eteenpäin päivä kerrallaan yhteensä maksimissaan viisi päivää. Sen jälkeen työntekijällä on mahdollisuus sairastaa kotona vielä kaksi päivää työterveyshoitajan todistuksella. Kahdeksantena sairaspäivänä on kammettava itsensä lääkäriin.

Pääluottamusmies Minna Paavola edustaa vajaata kuuttasataa opettajaa ja esimiestä varhaiskasvatuksen, yleisopetuksen ja lukion sekä vapaan kasvatuksen alueella Kotkassa. Hän kertoo, että kokeilu on saanut myönteistä palautetta eikä hän usko, että se aiheuttaa väärinkäytöksiä tai haittoja.

– Niin varhaiskasvatuksen kuin koulun puolella opettajat menevät viimeiseen asti töihin. Tulee ehkä parannettua itsensä paremmin, kun on tavallaan lupa siihen. Lääkärille on ollut tosi vaikea päästä. Neljäntenä päivänä useat lähtevät puolikuntoisena takaisin töihin, jolloin he tartuttavat muita tai sairaudet jatkuvat tai menevät vakavammaksi, arvelee Paavola.

Sairauspoissaolopäivien myöntämisen perusteet eivät ole muuttuneet Kotkassa, ainoastaan kesto. Esimiehellä on edelleen mahdollisuus pyytää lääkärintodistus ensimmäisestä päivästä lähtien. Toisaalta työntekijöitä ei kielletä menestä lääkäriin.

– Olemme painottaneet henkilökunnalle, että kannattaa mennä ajoissa lääkäriin, eikä ehkä odottaa sitä kuudetta päivää. Kannattaa kuunnella itseään. Esimiehet eivät ole terveyden asiantuntijoita, Paavola huomauttaa.

Luottamus on kokeilun a ja o

Kotkan kokeilu saa kiitosta Työterveyslaitokselta, joka on suositellut jopa seitsemän päivän omailmoituskäytäntöä. TTL:lla ei ole tarkkaa tietoa siitä, mikä on tavallisin käytäntö suomalaisilla työpaikoilla. Palvelukeskusjohtaja Kari-Pekka Martimo arvelee, että toimihenkilövaltaisilla aloilla esimiehen luvalla voi useimmiten olla pois sairastapauksessa kolme päivää.

Neljäntenä päivänä useat lähtevät puolikuntoisena takaisin töihin, jolloin he tartuttavat muita tai sairaudet jatkuvat tai menevät vakavammaksi.

Minna Paavola

– Voisin kuvitella käytännön juontavan juurensa siitä, kun aikoinaan piti mennä lääkäriin, jos flunssa jatkuu yli kolme päivää. Tämän päivän hoitokäytännöt ovat muuttuneet huomattavasti pidättyväisemmiksi. Tavallinen flunssakin voi jatkua viikon ilman, että siihen tarvitaan mitään lääketieteellistä hoitoa tai reseptilääkkeitä.

Niin Kotkan kaupungin työantaja- kuin työntekijäosapuolikin korostavat, että käytäntö perustuu keskinäiseen luottamukseen. Työterveyslaitokselta vahvistetaan näkemys.

– Yksi mielenkiintoinen ilmiö on, että työpaikan luottamuspääoma lisääntyy, kun toimintatapa perustuu keskinäiseen luottamukseen, Kari-Pekka Martimo sanoo.

Hän kertoo, että myös työterveyshuolllossa suhtaudutaan erittäin myönteisesti käytäntöihin, missä lääkärintodistusta ei tarvita heti kolmen päivän jälkeen.

– Ei se ole lääkärinkään työn mielekkyyden kannalta hyvä juttu, että vastaanotolle tullaan vain sairauslomalapun takia, jos sairaudesta parantumiseen muuten ei tarvita lääkärin ammattitaitoa.

Rohkeutta rikkoa rajoja

Kotkan kaupunki on saanut vähennettyä sairauspoissaoloja viimeisen kahden vuoden aikana. Satamakaupungissa toivotaan, että heinäkuussa alkaneen kokeilun avulla sairauspoissaolot vähenevät ja sitä kautta saadaan säästöjä.

– Verrokkikunnissa, Hämeenlinnassa ja Porissa esimerkiksi, on käytäntö, missä esimiehen luvalla saa olla poissa seitsemän päivää. Heillä on siitä hyviä kokemuksia. Heillä työterveyshuollon kustannukset ovat selvästi alhaisempia, nimenomaan nämä sairaanhoidolliset kustannukset, kuin meillä Kotkassa, kertoo vs. henkilöstöjohtaja Maija Kaltakari.

Työterveyslaitokselta palvelukeskusjohtaja Kari-Pekka Martimo rohkaisee työpaikkoja rikkomaan totuttuja rajoja Kotkan tapaan.

– Yleensä tällaiset kerran sovitut toimintatavat jäävät elämään ja niistä tulee jopa sääntöjä, joita ei uskalleta rikkoa. Sen takia on tärkeää, että meillä on ennakkoluulottomia työpaikkoja, jotka lähtevät pidentämään omailmoituskäytäntöä.