Turun kaupunki järjestää kuusi uutta hätämajoitustilaa

Turun kaupunginhallitus päätti antaa muun muassa entisen retkeilymajan ja Pernon koulun hätämajoitustilaksi turvapaikanhakijoille.Yhteensä tiloja on kuudessa kohteessa.

Kotimaa
Hostel Turun historiallinen rakennus
Turun entinen retkeilymaja.Viivi Laakkonen / Yle

Turun kaupunginhallitus on päättänyt tarjota Suomen Punaiselle Ristille tiloja kuudesta kiinteistöstä. Punainen Risti piti ykkösvaihtoehtona Pernon koulua, sillä se olisi lähellä Pansion vastaanottokeskusta. Muita kaupungin tarjoamia kohteita ovat Turun entinen retkeilymaja, Niuskalan huoltokoti, Kastun ja Runosmäen koulut sekä Mäntykoti.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli Manni kertoo, että aluksi käyttöön voidaan antaa tilat, joita voidaan käyttää ilman muita toimenpiteitä eli retkeilymaja, Mäntykoti ja Niuskala.

– Jos lisää tilaa tarvitaan, teemme niitä koskevat päätökset erikseen. Niuskalan huoltokodissa on tosin asukkaita, joten ketään ei tässä heti ruveta häätämään ulos, kertoo Manni.

Esimerkiksi Kastun ja Runosmäen kouluissa on ollut homeongelmia, joten niiden käyttöön ottoon tarvitaan muut päätökset. Pernon koulun liikuntatiloissa on ollut päiväkotitoimintaa jo nyt, joten se voidaan ottaa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

– Sinne voidaan majoittaa korkeintaan 150 henkilöä, kertoo Manni.

Suomen Punainen Risti on valmis siirtymään nopeasti retkeilymajaan

Toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen on tyytyväinen saadessaan retkeilymajan turvapaikanhakijoiden käyttöön.

– Se voidaan ottaa vaikka huomenna käyttöön. Siellä on monessa huoneessa sängyt jo valmiina, joten huoneisiin päästään heti majoittamaan miehiä tai naisia, kertoo Heikkinen.

SPR oli pyytänyt kaupunkia etsimään tilaa noin 200 turvapaikanhakijalle. Pansion vastaanottokeskuksessa on majoitettuna yli 500 turvapaikan hakijaa. Keskus on tarkoitettu 225:lle.