Cameron: Ilmavoimat tappoivat brittiläisiä Isis-terroristeja Syyriassa – itsepuolustuksena

Britannian pääministeri David Cameron kertoi parlamentille, että Britannian kansalaiset rekrytoivat aktiivisesti taistelijoita Isisin riveihin ja osallistuivat länsimaihin kohdistuvien terrori-iskujen suunnitteluun.

Ulkomaat
Pääministeri David Cameron.
Pääministeri David Cameron.Andy Rain / EPA

Britannia on tehnyt ensimmäisen sotilaallisen iskunsa ääri-islamistista Isis-järjestöä vastaan Syyriassa. Britannian pääministeri David Cameron kertoi parlamentille maanantaina, että lennokki-iskussa kuoli kolme Isis-taistelijaa, joista kaksi oli Britannian kansalaisia.

Cameronin mukaan isku oli itsepuolustusta, ja siksi oikeudellisesti kestävä. Oikeuskansleri oli hyväksynyt iskun etukäteen. Parlementin mielipidettä ei kysytty.

– Terroristi aikoi murhata meidän kaduillamme, eikä meillä ollut muuta keinoa torjua hyökkäystä, Cameron perusteli parlamentille.

Lennokki-isku oli Cameronin mukaan huolellisesti suunniteltu. Se kohdistettiin brittejä kuljettavaan autoon Raqqan kaupungissa Syyriassa. Kolmatta iskussa kuollutta Isis-taistelijaa ei ole tunnistettu.

Cameron kertoo, että Britannian kansalaiset rekrytoivat aktiivisesti taistelijoita Isisin riveihin ja osallistuivat länsimaihin kohdistuvien terrori-iskujen suunnitteluun. He suunnittelivat useita iskuja myös Britanniaan, muun muassa näkyviin muistojuhliin.

Lähteet: AP