1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Montrealin elokuvafestivaalin parhaan ohjaajan palkinto suomalaiselle

Mikko Kuparinen palkittiin elokuvasta 2 yötä aamuun. Elokuva nähdään Suomessa ensi keväänä.

Mikko Kuparinen Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Montrealin kansainvälisen elokuvafestivaalin parhaan ohjaajan palkinto on myönnetty Mikko Kupariselle elokuvasta 2 yötä aamuun. Kuparinen on sekä ohjannut että käsikirjoittanut elokuvan.

2 yötä aamuun sai maailman ensi-iltansa Montrealin festivaalin pääkilpailusarjassa. Montrealin festivaali kuuluu ns. A-listattuihin festivaaleihin muun muassa Cannesin ja Berliinin ohella.

Elokuva on Kuparisen ensimmäinen englanninkielinen ohjaus. Myös pitkän elokuvan käsikirjoitus oli hänen ensimmäisensä.

– Tämä on iso tunnustus, ei vain minulle, vaan koko työryhmällemme siitä että jotain on tehty oikein. Mahtavaa että elokuva saa tällaisen startin elämälleen, Kuparinen sanoo.

2 yötä aamuun kertoo kahden toisilleen vieraan ihmisen kohtaamisesta vailla yhteistä kieltä. Ranskalaisen naisen ja suomalaisen miehen työmatkaromanssi saa odottamattoman käänteen, kun tuhkapilvi estää lentojen lähtemisen.

Elokuva saa Suomen ensi-iltansa ensi keväänä. Aiemmin Kuparinen on ohjannut muun muassa romanttisen komedian Rakkauden rasvaprosentti.

Myös Mika Kaurismäen uutuuselokuva _Tyttökuningas _sai huomionosoituksia elokuvajuhlilla. Pääosanesittäjä Malin Buska palkittiin parhaana naisnäyttelijänä ja itse elokuva valittiin yleisön suosikiksi.

Tyttökuningas esitetään Suomessa ensimmäisen kerran 11. joulukuuta.