Hyppää sisältöön

Juice-elokuvan tekijät kävivät Juankoskella – ohjaaja ja käsikirjoittaja paljastuivat

Muusikko Juice Leskisen elämästä kertovan elokuvan tekijät vierailivat Pohjois-Savossa. Elokuvan ohjaa Teppo Airaksinen ja käsikirjoittaa Antti Heikki Pesonen.

Juice Leskinen ja Coitus Int -yhtye TV2:n Iltatähti-ohjelmassa vuonna 1976. Kuva: Arja Lento / Yle

Muusikko Juice Leskisen elämästä kertovan elokuvan tekijät ovat tutustuneet ensimmäistä kertaa Pohjois-Savon kuvauspaikkoihin. Osa elokuvasta tullaan kuvaamaan Juankoskella.

Elokuvan tuottaja, ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä kävivät tutustumassa Juankoskeen viime viikolla. Samalla he vierailivat Kuopiossa.

Nilsiäläisen Antti Heikkisen kirjoittamaan Juice-elämäkertaan Risainen elämä perustuvan elokuvan ohjauksesta vastaa Teppo Airaksinen, ja sen käsikirjoitusta työstää parhaillaan Antti Heikki Pesonen. Aikaisemmin tuotantoyhtiö tiedotti, että päärooliin on valittu Riku Nieminen. Nieminen näyttelee Juicea nuorena aikuisena.

Pohjois-Savon reissu oli onnistunut

Tekijät olivat tyytyväisiä Pohjois-Savoon suuntautuvaan reissuunsa. Erityisen tyytyväinen elokuvan tuottavan Yellow Film & TV:n Marko Talli oli siihen, että kuvauspaikat tulevat todennäköisesti tarvitsemaan vain vähän lavastamista. Se hillitsee tuotantokustannuksia.

– Juankoski näytti ihan pienoiskokoiselta Tampereelta. Ei ihme, jos Juice on viihtynyt lapsuuden ja nuoruuden Juankosken jälkeen Tampereella, Talli analysoi.

Talli toivoo, että elokuvan käsikirjoitus on valmiina tammikuussa ja että sitä voidaan esitellä sen jälkeen rahoittajille. Yellow Film & TV on saanut aiemmin kehittämistukea Suomen elokuvasäästöltä 20 000 euroa. Pesoselle elokuvasäätiö myönsi käsikirjoitustukea syyskuussa 8 125 euroa.

Elokuvan on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2016 tai vuonna 2017.