Sibelius-fantasia räiskyy juhlavuonna Hämeenlinnan torilla 200 esiintyjän voimalla

Sibelius-fantasian musiikki ja tanssi hurmaa jo kuudennen kerran Hämeenlinnan syksyisellä torilla. Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi fantasia on entistäkin näyttävämpi, lupaa ohjaaja Juulia Tapola.

kulttuuri
Tanssijoita sinisessa valossa suihkulähteen ympärillä
Sibelius-fantasia on näyttävä esitys Hämeenlinnan torilla ja puistossa syyspimeässä illassa.Sibelius Celebrations

– Spektaakkeli nousee toripuistoon juhlavuoden versiona. On enemmän solisteja, enemmän kuoroa, enemmän tanssia. Oikeastaan enemmän kaikkea, lupaa Hämeenlinnan torilla nähtävän Sibeliusfantasian ohjaaja Juulia Tapola.

Nainen puhumassa julisteiden edessä
Ohjaaja Juulia Tapola lupaa Hämeenlinnan torille suuremman ja äänekkäämmän Sibeliusfantasian.Antti Ruonaniemi / Yle

Kaupunkilaisten keskuudessa vuosittain suurta suosiota nauttiva Sibelius-fantasia nähdään perjantai-iltana 18.syyskuuta klo 20.30.

– Olemme ottaneet aiemmista fantasioista makupaloja ja paisutelleet niitä juhlavuoden kunniaksi. Uutuutena on muun muassa se, että meillä on nyt tanssipari. Aiemmin yksin esiintyneen Linda Haakanan parina on Frans Valkama, molemmat Kansallisoopperan baletista. Kaikkiaan esiintyjiä on lähes 200.

Noin puoli tuntia kestävä esitys on katsojille ilmainen.

Aulangolla voi ratsastaa yöllä Sibelius-hengessä

Sibelius-fantasia on osa Sibeliuksen syksy –festivaalia. Viisipäiväisen juhlan avaa 16.syyskuuta Sinfonia Lahti kapellimestarinaan Okko Kamu ja juhla päättyy Sibeliuksen maailmaa pohtivaan keskustelutilaisuuteen sunnuntaina 20.syyskuuta.

On enemmän solisteja, enemmän kuoroa, enemmän tanssia

Juulia Tapola

Konserttien ja fantasian lisäksi juhlaviikolla voi kävellä Nuottiavainpolulla pitkin Hämeenlinnan keskustaa. Polun eri pisteiden ohjelma on suunniteltu kaiken ikäisille.

Kokeneet ratsastajat pääsevät puolestaan öiselle ratsastusretkelle Sibeliuksen hengessä Aulangon puistometsään.