Yllätyskäänne: Sandvik ei suljekaan Turun-tehdasta

Sandvik on päättänyt jatkaa kaivoslaitteiden suunnittelua ja valmistusta Turun-tehtaallaan.

talous
Sandvik 26.3.2015
Petra Ristola / Yle

Sandvikin Turun-tehtaan sulkemispäätös on pyörretty. Johto on päättänyt jatkaa kaivoslaitteiden suunnittelu- ja valmistustoimintaa tähänkin saakka ansiokkaasti toimineessa tehtaassa Turussa. Tehdas työllistää noin 450 henkilöä.

Maajohtaja Arto Karjalainen sanoo, että kaikki irtisanomiset on peruttu.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että päätöksellä halutaan varmistaa Sandvikin johtavan markkina-aseman säilyminen avaintuotealueilla, varmistaa asiakassuhteiden jatkuvuus sekä minimoida riskit kilpailluilla kaivoslaitemarkkinoilla.

Päätöksen vaikutus koko kansainvälisen tuotantokapasiteetin tehostamissuunnitelmaan arvioidaan nyt uudelleen.

– Jatkamme suunniteltuja kehitystoimenpiteitä kaivosliiketoiminnan kilpailukyvyn edelleen parantamiseksi ja asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi, sanoo johtaja Scot Smith.

Yhtiön johto pahoittelee sulkemispäätöksestä aiheutuneita hankaluuksia

Turun-tehtaan sulkemisesta kerrottiin kesäkuussa. Sulkemispäätöksen taustalla oli Sandvikin kansainvälisen tuotantokapasiteetin tehostamissuunnitelma ja siihen liittyvät uudelleenjärjestelyt.

Jatkamme suunniteltuja kehitystoimenpiteitä kaivosliiketoiminnan kilpailukyvyn edelleen parantamiseksi ja asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi.

Scot Smith

Turun-tehtaan toiminnan jatkamispäätös ei yhtiön johdon mukaan vaikuta globaalin tehostamissuunnitelman jatkuvuuteen vaan sitä jatketaan suunnitellusti, jotta säästöt saavutetaan ennakoidusti vuoden 2016 aikana.

– Olemme erittäin pahoillamme niistä hankaluuksista ja vaikeuksista joita tämä asia on aiheuttanut Turun-tehtaan henkilöstölle ja muille osallisille, sanoo Scot Smith, President Sandvik Mining.

Sandvikilla on Suomessa toimintaa Tampereella, Turussa, Lahdessa, Hollolassa ja Vantaalla. Sandvik työllisti Suomessa vuoden 2014 lopussa 1 700 henkilöä.

Turussa valmistetaan lastaus- ja kuljetuslaitteita maanalaiseen kaivos- ja urakointitoimintaan.