Tampereen demarit: Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus Kaupin sairaalaan

Tampereen demarit vaativat Tampereelle turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Valtuustoryhmän mukaan vastaanottokeskukseksi voisi soveltua Kaupin sairaala, joka on hiljalleen tyhjenemässä.

turvapaikanhakijat
Kolme tyhjää vuodetta Kaupin sairaalan potilashuoneessa.
Petri Aaltonen / Yle

Tampereen demarit vaativat, että Tampereelle perustetaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Valtuustoryhmä ehdottaa paikaksi Kaupin sairaalaa.

Näyttäähän se erikoiselta, jos pieni kunta pystyy tällaiseen ja Tampere ei

Pekka Salmi

– Kaupin sairaala on vapautumassa aiemmasta käytöstä ja meidän mielestämme sen käyttötarkoitus pitäisi miettiä nyt uusiksi, sanoo sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi. Salmi on myös Tamperen yhdyskuntapalveluista vastaava apulaispormestari

Salmen hankkimien tietojen mukaan Kaupin sairaalarakennus olisi helposti muunnettavissa vastaanottokeskuksen käyttöön soveltuvaksi.

Salmi vaatii Tampereen kaupungilta vastuunkantoa turvapaikanhakijoiden auttamisessa.

– Vetoamme nyt kaupunkiin, että se tekisi kaikki voitavansa. Jos joku pieni Kihniön kunta suunnittelee vastaanottokeskusta, niin näyttäähän se erikoiselta, jos pieni kunta pystyy tällaiseen ja Tampere ei, Salmi lataa.

Demarit vaativat Tampereen kaupunkia selvittämään pikaisesti, mistä tarkoitukseen soveltuvat tilat löytyisivät. Yle Tampere kertoi viime viikolla, että Tampereen kaupunki selvittää parhaillaan tiloja, jotka soveltuisivat turvapaikanhakijoille.

– Tiedossa on, että meillä ei ole kiinteistöjä juuri tyhjillään. Mutta ei tässä ole aikaa uusia rakennuksia rakentaa. Joten jos joku parempi kohde löytyy, niin siitä vaan, Salmi sanoo.