Poliisin ratsiassa yllättävä tulos – poikkeuksellisen moni naiskuljettaja räplää kännykkää

Poliisin Oulussa suorittamassa ratsiassa kiinnitettiin huomiota ajonaikaiseen kännykänkäyttöön. Valtaosa ratsiassa pysäytetyistä kännykänkäyttäjistä oli naisia.

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Liikenneturva ja poliisi halusivat kiinnittää huomiota riskeihin, joita liikenteessä syntyy, kun ajoneuvon kuljettajan huomio ei ole sataprosenttisesti ajamisessa.

Poliisin Oulussa järjestämässä pysäytettiin kaikki kännykkää ajon aikana käyttäneet kuljettajat.

Ratsiassa jäi kiinni poikkeuksellisen paljon naiskuljettajia. Heitä oli valtaosa ratsiassa pysäytetyistä kännykkään puhujista sekä tekstaajista.

Liikenteestä kännykkävapaa alue

Liikenneturva ja poliisi muistuttavat, että liikennettä tulisi ajatella kännykkävapaana alueena, jossa on lupa keskittyä vain ajamiseen.

Vaikka kännykän käyttö ei ole ainoa kuljettajan huomiota vievä asia, etenkin kosketusnäytöllisen älypuhelimen käyttö vaatii enemmän huomiota.

Liikenneturvan toukokuussa teettämään kyselyyn vastanneista neljännes uskoi, että suurin osa kuljettajista pystyy ajamaan ja käyttämään puhelinta samanaikaisesti.

Liikenneturvasta kuitenkin muistutetaan, että aivot pystyvät keskittymään tietoisesti vain yhteen tehtävään kerrallaan. Jos kuljettajan huomio on puhelimessa, jää turvallinen ajaminen toiselle sijalle.