Hevosopisto sanoo irti 8 työntekijäänsä

Ypäjän Hevosopisto joutuu säästöjen takia vähentämään väkeä opetuksesta, talleilta, keittiöiltä, siivouksesta, kunnossapidosta ja toimistosta.

Hevosopisto Ypäjä
Hevosopiston kylttejä ja rakennus
Miki Wallenius / Yle

Hevosopiston yt-neuvottelut Ypäjällä ovat päättyneet. Niiden tuloksena opisto sanoo irti 8 työntekijäänsä. Se on 10 % henkilöstöstä.

Henkilövähennyksistä kaksi työvuotta hoidetaan eläköitymisen kautta. Väkeä joutuu lähtemään opetuksesta, talleilta, keittiöiltä, siivouksesta, kunnossapidosta ja toimistosta.

– Toivon todella, että toimenpiteet oikeasti johtavat eteenpäin, vaikka näin iso henkilöstövähennys huolettaa. On aika vaikea nähdä, että toiminta voitaisiin säilyttää laadukkaana tällä työntekijämäärällä. Olemme huolissamme myös jäljelle jäävän henkilöstön jaksamisesta, kommentoi JHL:n luottamusmies Niina Laaksonen opiston tiedotteessa.

Hevosopiston säästötarve on ensi vuoden loppuun mennessä puoli miljoonaa euroa.

– Se, että monessa muussa oppilaitoksessa ongelmat ovat samat ja vähennykset suhteessa paljon suurempia, ei kyllä lohduta yhtään, pahoittelee toimitusjohtaja Petri Meller opiston sivuilla.

Hevosopistolla on edessä useita toiminnallisia muutoksia, kun ammatilliseen koulutukseen kohdistuu hallituksen toimesta säästöjä. Osa toiminnoista ulkoistetaan ja opistolla työskentelevien työkuvia rukataan uusiksi.

– Meillä on myös muuta hevosiin liittyvää palvelutoimintaa, jota toivottavasti pystymme lähivuosina jonkin verran kasvattamaan. Kilpailu on sillä puolella koventunut selvästi, Meller toteaa.