1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. paperinkeräys

Paloiteltu laulujoutsen löytyi paperinkeräyslaatikosta

Marjaana Karjalainen vei maanantaina mökkireissullaan Ristijärvellä lehtiä paperinkeräyslaatikkoon. Hän huomasi siellä kaksi valkoista muovipussia, joiden sisällöksi paljastui paloiteltu laulujoutsen.

paperinkeräys
Paloiteltu laulujoutsen muovipussissa.
Marjaana Karjalainen

Maanantaina kajaanilainen Marjaana Karjalainen oli mökkeilemässä Ristijärvellä. Hän päätti tulomatkallaan pysähtyä viemään lehtiä 5-tiellä sijaitsevan huoltoaseman keräyspisteeseen. Avattuaan paperinkeräyslaatikon, Karjalainen näki kaksi valkoista muovipussia.

– Ajattelin ensiksi, että ne sisältävät jotain kangasta. Mutta sitten huomasin niiden sisältävän verisiä höyheniä. Toiseen pussiin oli laitettu laulujoutsenen pää, kaula ja räpylät, ja toisessa oli sen siivet.

Karjalainen nosti pussi laatikon viereen ja ilmoitti asiasta poliisille, joka totesi, että resurssipulan takia poliisi ei ehdi paikalla käymään ja linnun voisi laittaa biojätekeräykseen.

– Olin kuitenkin jo ehtinyt jatkaa matkaa, joten lintu jäi siihen keräyslaatikon viereen. Ennen lähtöäni kävin huoltoasemalla kyselemässä aiheesta, ja töissä ollut nuori nainen kertoi, että hänen äitinsä oli jo aiemmin päivällä huomannut pussit paperinkeräyslaatikossa, Marjaana Karjalainen sanoo.

– Itselleni tuli surullinen olo. Kuka voi tehdä moista?

Nostaessaan pusseja Karjalainen huomasi niiden tuntuvan kevyiltä.

– Vaikutti siltä, että lihat oli otettu talteen. Jonkun on täytynyt nähdä vaivaa paloitellakseen linnun, tuskin se tuossa kunnossa olisi, jos se olisi vaikkapa lentänyt johonkin tai jäänyt auton alle. Vaikutti myös, että sen päässä olisi luodinreikä, kertoo Karjalainen havainnoistaan.

Laulujoutsen on rauhoitettu lintu. Ympäristöministeriön päätöksen mukaan laulujoutsenen ohjeellinen arvo on 2 018 euroa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi