1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kaksi pikkupoikaa karkasi lastentarhasta Venäjällä ostaakseen Jaguarin

Pojat kaivoivat tiensä lastentarhan aidan alitse ja olivat matkalla läheiseen autokauppaan, kun naisautoilija pysäytti heidät.

Ulkomaat

Kaksi viisivuotiasta poikaa karkasi venäläisestä lastentarhasta, koska he halusivat ostaa Jaguar-urheiluauton. Pojat kaivoivat itselleen hiekkalapioilla reitin lastentarhan aidan alitse ja karkasivat sitä kautta.

Tapaus sattui Magnitogorskin kaupungissa Uralin alueella. Tapauksesta kertoi Komsomolskaja Pravda -lehti. Paikallisviranomaiset vahvistivat tapahtumat uutistoimisto AFP:lle ja kertoivat, että tapaus sattui useita päiviä sitten.

Pojat katosivat lastentarhasta lapsien ollessa valvotulla kävelyretkellä tarhan alueella. Tarhan henkilökunta huomasi poikien puuttuvan vasta puolen tunnin päästä heidän katoamisestaan.

Karattuaan pojat kävelivät kahden kilometrin matkan läheiselle autoliikkeelle, joka myy luksusautoja.

Naisautoilija huomasi yksinään liikkeellä olleet pojat ja kysyi näiltä, minne he olivat matkalla. He sanoivat naiselle tulleensa lastentarhasta ja haluavansa ostaa Jaguarin, mutta heillä ei ollut yhtään rahaa.

Tämän jälkeen nainen ajoi heidät poliisiasemalle.

Komsomolskaja Pravdan mukaan lastentarhan henkilökunta oli sanonut, että pojat olivat valmistelleet pakoaan useiden päivien ajan.

Paikalliset viranomaiset erottivat vastuussa olleen lastentarhanopettajan ja antoivat varoituksen tarhan johtajalle.

Poikien vanhemmilla ei ollut vaatimuksia lastentarhaa kohtaan.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi