Hyppää sisältöön

Siilinjärven Vuorelan uusi päiväkoti tuo apua tilapulmiin – tilaa 130 lapselle

Etelä-Siilinjärven uuden päiväkodin rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi kesänä. Kiinteistöön on suunniteltu tilat myös nuorisotoimelle ja Vuorelan kirjastolle. 

Kuva: Marianne Mattila / Yle

Vuorelaan rakennettava uusi päiväkoti helpottaa lastenhoidon tilaongelmia Etelä-Siilinjärvellä. Kunnan suunnitelmissa on rakennuttaa uusi päiväkoti nykyisen päiväkodin tilalle Vuorelan koulun viereen. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi kesäkuussa ja uusi päiväkoti saadaan käyttöön lokakuussa 2017.

Päiväkotiin tulee tilat kuudelle ryhmälle eli lähes 130 lapselle. Alustava kustannusarvio on 5,3 miljoonaa euroa. Uuteen kiinteistöön on suunniteltu tilat myös nuorisotoimelle ja Vuorelan kirjastolle. 

Uusi päiväkoti korvaa myös lähivuosina käytöstä poistuvan Jännevirran päiväkodin.  Vuorelan nykyisessä päiväkodissa on ollut sisäilmaongelmia. Rakennuksessa on toimintalupa pitää päiväkotia ensi kesäkuun loppuun asti.

Vuorelan päiväkotisuunnitelma tuo paineita myös väistötilojen osalta. Uuden kiinteistön rakentamisen ajaksi päiväkotiryhmät tarvitsevat väliaikaistilat runsaaksi vuodeksi.

Yksi mahdollinen vaihtoehto saattaa olla Kunnonpaikka, mutta mitään tarkkoja keskusteluja ei ole vielä käyty.

Siilinjärvi käy keskustelua tiloista myös seurakunnan kanssa, sillä päiväkotiryhmille sopivia väistötiloja on niukasti tarjolla Vuorela-Toivala-alueella.