Tekesin Digiboosti tuo palkkatukea myös pohjoiseen

Microsoftin joukkoirtisanomisen yhteydessä julkistettu palkkatukikampanja koskee myös Pohjois-Suomea, Tekesistä kerrotaan. Digiboosti –rahoituskampanjassa Tekes lupaa tietyin edellytyksin maksaa pk-yritykselle puolet uuden t&k-asiantuntijan palkkakuluista vuoden ajan.

talous
Broadcomin toimipisteen kyltti Oulussa.
Yle

Johtaja Mika Lautanala Tekesistä vahvistaa, että uusi Digiboosti –rahoituskampanja koskee myös aiemmin esimerkiksi Oulusta irtisanottuja, kuten Broadcomin ja Microsoftin yhä työta vailla olevia asiantuntijoita.

Tekes julkisti uuden rahoituskampanjansa pari viikkoa sitten, kun Microsoft vahvisti irtisanovansa 2 300 työntekijää Suomesta ja sulkevansa Salon yksikön.

Oulun seudulta on Lautanalan mukaan jo tullut joitakin tiedusteluja, mutta Tekes aikoo silti lähitulevaisuudessa markkinoida uutta rahoituskampanjaansa sopivien yritysten löytämiseksi myös pohjoisesta.

– Ensisijainen kohde ovat ehkä hieman perinteisempien toimialojen yritykset, jotka eivät digitaalisuuden osa-alueilla ole tehneet riittävästi kehitystyötä. Halu kasvaa on myös tärkeää, Mika Lautanala toteaa.

Tekes pyrkii Digiboosti-kampanjallaan paitsi tukemaan pk-yrityksiä kasvuun, myös hyödyntämään ICT-alan osaamista, joka irtisanomisaallon jälkeen vielä ole sijoittunut uudelleen työmarkkinoille.

Tekesin palkkatuki edellyttää, että uusi työntekijä sijoittuu tutkimus- ja tuotekehitystehtäviin digitalisoimaan liiketoimintaa. Palkattavan osaajan ei tarvitse olle Nokia-, Broadcom- tai Microsoft -taustainen.

Julkinen organisaatio ei voi saada uutta tukea. Suurten yritysten tukeminen tapahtuu edelleen Tekesin tavanomaisten t&k -kriteeristöjen pohjalta.