Hätämajoitustiloille on tarvetta Kemissä – vastaanottokeskus on aivan täynnä

Petipaikka järjestyi tiistai-iltana noin kymmenelle turvapaikanhakijalle, joille ei ollut enää tilaa SPR:n vastaanottokeskuksessa. Kemin seurakunnasta kerrotaan, että kukaan ei joutunut yön selkään.

Kotimaa
Turvapaikanhakija.
Jarkko Heikkinen / Yle

Seurakuntien tarjoamat hätämajoitustilat ovat osoittautuneet tarpeellisiksi Kemissä.

Kemin evankelis-luterilainen seurakunta majoitti tiistai-iltana ensimmäiset turvapaikanhakijat huoneistoon, joka saatiin käyttöön aiemmin päivällä. Tulijoita otettiin vastaan myös helluntaiseurakunnassa, joka majoitti ensimmäiset turvapaikanhakijat toissayönä.

– Olimme helluntaiseurakunnan ja vapaaehtoisten kanssa Kemin poliisiasemalla vastaanottamassa tulijoita. Lähdin sieltä itse vähän ennen kahdeksaa laittamaan petejä valmiiksi tulijoille, luonnehtii seurakunnan vapaaehtoistyöstä vastaava Teija Jestilä.

Vastaanottokeskus ei enää mahtunut

Petipaikka järjestyi illan aikana noin kymmenelle turvapaikanhakijalle, sillä he eivät enää mahtuneet SPR:n vastaanottokeskukseen. Jestilän mukaan Kemin poliisi otti turvapaikanhakijoita vastaan pitkälle iltaan saakka.

– Tilojen tyhjentäminen turvapaikanhakijoita varten on vielä kesken, mutta mahtuu ehkä 30 ihmistä patjamajoitukseen, sanoo Jestilä.

– Ruoan jakamisesta ei ole vielä suunnitelmaa, mutta seurakunnan emäntä on varautunut antamaan tulijoille sämpylöitä. Tärkeintä on nyt, että kaikille löytyy majapaikka, Jestilä jatkaa.

Muokattu 10.9.2015 kello 15.17, tekstistä poistettu hätämajoitustilojen sijaintitiedot.