1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomalaisten tv-haastattelujen ulosmarssien lyhyt historia – videokooste

Tv-haastattelujen tuoma julkisuus ei ole aina miellyttänyt poliitikkoja tai muita julkisuuden henkilöitä. Poliitikkojen ulosmarssien modernin historian lähtölaukaus ammuttiin tapaninpäivänä vuonna 1970.

Seppo Räty ei ollut haastattelutuulella. Kuva: Yle

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) uhkaus poistua lähetyksestä kesken Ylen A-Studion maanantaisen haastattelun jäänee pieneksi anekdootiksi suomalaisten poliitikkojen – ja muiden vaikuttajien – ulosmarssien historiassa.

Harri Holkerin ulosmarssista se alkoi

Harri Holkeri karkaa

Kaikkien ulosmarssien äiti on kokoomusjohtaja Harri Holkerin poistuminen Ylen Sirkus Pasilan lähetyksestä  tapaninpäivänä vuonna 1970. Holkeri hermostui ohjelmassa esitetystä vasemmistohenkisestä laulusta. Vuosikausia myöhemmin hän paljasti, ettei ulosmarssi ollut täysin suunnittelematon.

Olli Immonen ja narulla rajattu reitti

Olli Immonen kävelee pois

Paljon tuoreempi tapaus on kansanedustajan Olli Immosen nopea livahtaminen pois perussuomalaisten itsensä järjestämästä tilaisuudesta, jossa oli määrä "laittaa tapaus Immonen pakettiin". Immonen oli heinäkuussa kirjoittanut Facebookiin tekstin, jossa hän muun muassa puhui painajaisesta nimeltä monikulttuurisuus.

Olli Rehn ja "Kun ei löytynyt paikkaa"

Olli Rehn kävelee pois

Kevään eduskuntavaalien alla elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) poistui mielenosoituksellisesti Helsingin yliopistolla järjestetystä vaalitentistä. Rehnin hermostuminen johtui siitä, ettei keskusta saanut lähettää estyneelle puheenjohtaja Juha Sipilälle tuuraajaa tilaisuuteen.

Guggenheim: I don't like this

Richard Armstrong poistuu haastattelusta

Ulosmarssit eivät ole poliitikkojen yksioikeus. Helsinkiin taidemuseota haluavan Solomon R. Guggenheim -säätiön johtaja Richard Armstrong sai kesken Ylen haastattelun tarpeekseen. "En pidä tästä haastattelusta."

Räty ja perässä juokseva Bubi

Seppo Räty poistuu haastattelusta

Värikkäiden suomalaisurheilijoiden kärkikaartiin kuuluva keihäänheittäjä Seppo Räty ei ollut haastattelutuulella, kun hän oli epäonnistunut Stuttgartin MM-kisojen keihäskarsinnassa. Toimittaja "Bubi" Wallenius ei kuitenkaan antanut periksi, vaan lähti juoksemaan keihäsjätin perässä – ja haastattelukin syntyi. "Kyllä se Mersunkin kone joskus vässyy."